Coloplast fyrer op mod 150 personer

Coloplast vil fyre 100-150, skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse (Opdateret 10.00)

Foto: Torben Christensen.
Læs mere
Fold sammen
Coloplast har "indledt forhandlinger med de relevante fagligeorganisationer for at reducere antallet af medarbejdere på de danske fabrikkermed 100-150 personer", skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Coloplast har flyttet produktionen til Ungarn og Kina gennem de senere år, og det er derfor, at der er mindre behov for medarbejdere her i landet.

Samtidig betyder finanskrisen, at omsætningen af medarbejderne ikke er så stor som normalt og som ellers plejer at være en naturlig måde at skære i antallet af medarbejdere på.

Ifølge kommunikationschef i Coloplast Elisabeth Geday er det de timelønnede produktionsmedarbejdere, der står for skud. I øjeblikket er der 1100 medarbejdere i produktionen.

- Forklaringen er først og fremmest, at vores personaleomsætning er gået ganske dramatisk ned det sidste par måneder, og vi fortsætter med at flytte produktion til udlandet. Derfor har vi fået mellem 100 og 150 personer for meget i vores produktion i Danmark, forklarer Elisabeth Geday til RB-Børsen.

Tilbage i september sagde Coloplast farvel til 300 medarbejdere, hvoraf 110 var fra Danmark. Dengang var det kontorfuktionærerne, der blev fyret.

Fyringerne har ingen betydning for selskabets forventninger til regnskabsåret, skriver selskabet i meddelelsen.