Coloplast-chef trods Brexit: Storbritannien er vores solstrålehistorie

Det britiske nej tak til EU giver kontant afregning i Coloplasts regnskab, da selskabet må sænke sit salgsskøn i danske kroner. Alligevel kalder Coloplast-chef Lars Rasmussen Storbritannien for en solstrålehistorie.

Coloplast-topchef Lars Rasmussen er begejstret for udviklingen på det britiske marked. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan godt være, at det britiske punds rutsjetur gør en anelse ondt på Coloplasts pengepung. At vekselkursen fra britiske pund til danske kroner over de seneste måneder er blevet forringet med næsten 10 pct. er dog ikke noget, der giver Coloplast-chef Lars Rasmussen de store panderynker.

Medico-topchefen fremhæver netop Storbritannien som selskabets helt store succeshistorie i dagens kvartalsregnskab.

»Storbritannien er vores solstrålehistorie. Vi er kommet ud af de distributionsproblemer, vi havde sidste år, hvilket betyder, at vi leverer en meget, meget tilfredsstillende vækst i det marked,« siger Lars Rasmussen.

Coloplast måtte i 2015 kæmpe hårdt med at få styr på et nyt receptsystem i Storbritannien, der betød, at det danske selskab mistede kunder på grund af ekstraordinært lange svartider. Det problem blev dog fikset, hvilket altså nu kan aflæses af regnskabstallene.

Mens flere både danske og globale selskaber har tøvet med at give håndfaste svar på, om de vil skrue ned for fremtidige investeringer i Storbritannien i kølvandet af den britiske EU-afstemning, er der ingen betænkeligheder hos Lars Rasmussen.

»Der er ikke noget i forbindelse med Brexit, som gør, at vi kommer til at holde vores investeringer i landet tilbage,« siger Lars Rasmussen.

Foruden udviklingen i Storbritannien kan Coloplast også byde på godt nyt, når det gælder selskabets største forretningsben – den såkaldte stomidivision.

Det skyldes primært, at Coloplast har lanceret en række nye produkter inden for området. Det er især salget i Europa, der driver medicoselskabets omsætningskurve frem over banen.

»Vi tager markedsandele i alle vores forretningsområder. Og tilmed så mange markedsandele i stomiforretningen, at vi vokser tre gange markedet. Lige præcis på det her område er det altså ikke særlig sjovt at være konkurrent til Coloplast i øjeblikket,« siger Lars Rasmussen.

Dykker man ned i selve regnskabet, rammer Coloplast en anelse ved siden af de forventninger, som analytikerne på forhånd havde stillet op. Det gælder både selskabets omsætning og driftsindtjening, som lander en smule under det ventede. Samtidig bød regnskabet fra Coloplast på en mindre nedjustering i salgsvæksten i danske kroner.

Det betyder, at Coloplast-aktien er faldet med knap 2 pct. i kølvandet af selskabets regnskabsopdatering.

Coloplast er C20-indeksets femte mest værdifulde selskab med en værdi på knap 115 mia. kr.