Coloplast-chef tjener stort på aktieoptioner

Lars Rasmussen har tjent 133 millioner på at udnytte aktieoptioner, siden han tiltrådte som administrerende direktør i Coloplast.

Topchef for Coloplast, Lars Rasmussen, har arbejdet sig op gennem rækkerne fra nyuddannet ingeniør på fabrikken i Thisted i 1988 til administrerende direktør i 2008. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lars Rasmussen har tjent godt på at udnytte aktieoptioner som administrerende direktør for medicoselskabet Coloplast. Det viser en optælling, som Jyllands-Posten bringer fredag.

Siden Lars Rasmussen trådte til i toppen af Coloplast i oktober 2008, har han tjent 133 millioner kroner. Hans fortjeneste kommer af, at han har formået at skabe en stærk udvikling i aktiekursen til stor værdi for aktionærerne.

Da Lars Rasmussen trådte til, kostede en Coloplast-aktie 80 kroner. Seks år efter er kursen seksdoblet, og i midten af juli var aktien 470 kroner værd.

Udover en løn, som sidste år sneg sig op på 10,2 millioner kroner inklusiv pension, kan Rasmussen glæde sig over et optionsprogram. Det vil sige, at virksomheden kan lægge aktier til side, som Lars Rasmussen senere kan købe til den pris, de havde, da optionerne blev tildelt plus 15 procent. En god forretning, hvis kursen stiger.

I februar sikrede det ham for eksempel en større portion aktier til 166 kroner stykket. Samme dag kunne han således sælge dem til 524 kroner stykket. Den dag tjente Lars Rasmussen over 40 millioner kroner.