Coloplast-boss ser frem til fredspibe med USA

Coloplast har i princippet lukket en strid med de amerikanske myndigheder, men det danske selskab afventer stadig et endeligt punktum. Coloplasts topchef, Lars Rasmussen, ser frem til »at komme på den anden side af sagen«.

Coloplast-topchef Lars Rasmussen ser frem til, at striden mellem den danske virksomhed og det amerikanske justitsministerium bliver endeligt afsluttet. Coloplast har indgået en principiel aftale med de amerikanske myndigheder og venter derfor bare på det endelige punktum i sagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske medicoselskab Coloplast blev ramt af den store aktiehammer for knap to måneder siden, da den ellers succesrige virksomhed med hovedsæde i Humlebæk dryssede et væld dårlige nyheder ud over sine investorer.

Coloplast var landet i en »perfekt storm« og havde problemer på begge sine hovedmarkeder - samtidig. I Storbritannien gav omstillingen til et elektronisk receptsystem det danske selskab svære hovedbrud, mens Coloplast i USA var kommet i vanskeligheder med det amerikanske justitsministerium.

Coloplast-topchef Lars Rasmussen forsikrer, at begge problemer nu er løst. I Storbritannien leverer Coloplast igen på niveau med standarden i markedet, mens selskabet i USA har indgået en principaftale med myndighederne.

»I USA har vi den her sag, som hele industrien er blevet ramt af. Vi har indgået en principiel aftale med det amerikanske justitsministerium. Derfor ved vi også, hvad udkommet er. Det bliver rart at komme på den anden side af den,« siger Lars Rasmussen.

Han tilføjer, at Coloplast igen er begyndt at køre kampagner sammen med sine distributører og derfor forventer, at tempoet i den amerikanske forretning kommer til at rette sig igen.

Sagen handler grundlæggende om, at tre tidligere Coloplast-medarbejdere har anklaget selskabet for ulovlige marketingaktiviteter. Coloplast har hele vejen igennem afvist anklagerne som grundløse, men har alligevel valgt at indgå et forlig med de amerikanske myndigheder. Det danske selskab skriver i sit regnskab tirsdag, at man har samarbejdet med det amerikanske justitsministerium og har viderebragt dokumenter og deltaget i forskellige interview.

»Hvis man kan undgå at bruge sin tid i en retssal, så skal man gøre det,« siger Lars Rasmussen.

Det danske selskab afventer nu blot, at de amerikanske myndigheder formelt får afsluttet sagen.

»Der er en administrativ praksis, hvor det amerikanske justitsministerium skriver et memorandum om undersøgelsen, som bliver offentliggjort efterfølgende. Det kommer til at indeholde alle detaljer. Og når det er ude, så er sagen endeligt afsluttet,« forklarer Lars Rasmussen.

Og derefter gælder det om at komme videre. Coloplast-chefen kan dog ikke helt afvise, at problemerne i Storbritannien og USA ikke også kan sætte sine spor i 2016.

»Det kan da sagtens værre, at vi kan mærke det ind i næste år, fordi det er store forretninger, som skal op i gear igen, men jeg forventer selvfølgelig, at vi får lagt det bag os,« siger Coloplast-topchefen.