Coloplast-arving flytter kæmpe aktiepost

Storaktionær og arving i Coloplast, Niels Peter Louis-Hansen, trækker aktier for 148 mio. kroner ud af sit private selskab, men afviser rygter om, at flytningen sker som led i generationsskifte.

Coloplast-milliardæren og arving Niels Peter Louis-Hansen trækker aktier for 148 mio. kroner ud af sit private selskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tilbagetrukne Coloplast-milliardær Niels Peter Louis-Hansen på 65, der er storaktionær og direkte arving til Aage og Johanne Louis-Hansen, der stiftede Coloplast, har flyttet en kæmpe aktiepost. Det skriver Børsen.

Med en samlet formue på 8,5 milliarder kroner er han på magasinet Forbes liste over de 900 rigeste i verden, men herhjemme er det sjældent, at milliardæren gør opmærksom på sig selv. Nu har han trukket aktier for 148 mio. kroner ud af sit private selskab N. P. Louis-Hansen.

"De 148 mio. kroners udbytte er private transaktioner, og det sker af likviditetsmæssige årsager," siger Niels Peter Louis-Hansen til Børsen. Til spørgsmålet om, hvorvidt det sker som led i et generationsskifte, og han snart overdrager forretningen til sin datter, svarer han:

"Det kan jeg ikke udtale mig om. Den slags skal hun da ikke læse i avisen," siger Niels Peter Louis-Hansen og griner højt.

Milliardæren ejer cirka 20 procent af Coloplasts aktier og har som formand for familiefonden stor magt, da han sidder med en samlet stemmeandelsprocent på 55. Coloplast-arvingen forsikrer Børsen om, at det ændrer flytningen af aktieposten ikke på.

"Fonden er en aktionær, en stabiliserende faktor stemmemæssigt. For selskabets ledelse og bestyrelse er det rart, at man har nogle stabile aktionærer. Der er fonden og jeg én af dem sammen med de øvrige familieaktionærer. Det er et led i en kæde," siger Niels Peter Louis-Hansen til avisen.

Den 65-årige rigmand pointerer, at hverken fonden eller familien er på vej til at sælge ud af aktierne og siger samtidig også, at han ikke har nogen planer om at trække sig tilbage foreløbig. Han mener stadig, han har masser at byde på og "hvem stiler ikke efter at blive 90 år med et godt helbred?"

Niels Peter Louis-Hansen ejer, udover de cirka 20 procent af Coloplasts aktier, 14 procent af aktierne i Ambu, der producerer g markedsfører diagnostisk og livreddende udstyr til hospitaler samt 48 procent i affaldssorteringsfirmaet Grønne Miljø.