Colombus løfter bundlinjen efter salgsvækst i USA

It-firmaet Columbus har løftet både top- og bundlinje i 2015. Medgangen kommer ifølge selskabet på baggrund af en anselig vækst i salget af softwareløsninger på det amerikanske marked.

Thomas Honoré, CEO of Columbus. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af selskabets årsrapport for 2015.

- Omsætningen er påvirket af en betydelig vækst i vores amerikanske forretning med købet af Interdyn BMI, hvilket førte til mere end en fordobling af segmentomsætning i USA. Østeuropa leverede på niveau med sidste år i lokal valuta, men var påvirket af svækkelsen af den russiske rubel, hedder det i regnskabet.Samlet gik salget frem til 1123,4 mio. kr. sidste år fra 887,3 mio. kr. i 2014. I 2015 øgede Columbus salget af egen software med 57 pct. til 96,8 mio. kr.

- Dette er en signifikant fremgang og over forventningerne til året, som var på 80 mio. kr., slår selskabet fast.

Resultatet efter skat blev 65,3 mio. kr. i 2015 mod 52,7 mio. kr. året før.Fremgang kommer på trods af, at it-selskabets omkostninger til personale er steget med 27 pct. Antallet af medarbejdere er samtidig øget til 1080 fra 889. Andre eksterne omkostninger er steget med 28 pct.

Columbus investerede desuden i fire virksomheder i 2015. I februar købte Columbus den amerikanske konsulentvirksomhed Interdyn BMI med 125 medarbejdere og kyst-til-kyst dækning med flere end 2000 kunder.

I maj opkøbte Columbus den danske konsulentvirksomhed MW Data og MW Solutions med specialiserede kompetencer inden for produktion og 27 medarbejdere.

Og i juli opkøbte Columbus Sherwood Systems i USA med ti medarbejdere og flere end 300 kunder.

2015 var desuden det sidste år af Columbus15-strategien, der fokuserede på at skabe en profitabel konsulentvirksomhed med eget branchespecifikt software.

Columbus har ifølge eget udsagn nået målsætningerne for Columbus15. Nu vil it-selskabet gå i gang med en ny strategiplan, kaldet Columbus2020.

Columbus IT venter i regnskabsåret 2016 en omsætning på cirka 1,2 mia. kr. samt et driftsresultat (EBITDA) i niveauet 120 mio. kr.