Codan-ejer melder om markant tilbagegang i Skandinavien

Højere udbetalinger til forsikringskunderne har presset indtjeningen i Skandinavien for den britiske forsikringsvirksomhed RSA Insurance Group, der ejer danske Codan og det svenske forsikringsselskab Trygg-Hansa.

Ejenren af Codan befinder sig i en økonomisk klemt situation. Det kan få negative konsekevnser for Codan, som er Danmarks tredjestørste forsikringsselskab og har 390.000 kunder i form af både husstande og virksomheder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

Det forsikringsmæssige nøgletal combined ratio, der sætter præmieindtægter i forhold til erstatninger, steg til hele 98,0 i første halvdel af 2015 fra 89,2 i første halvår året før.

Den højere udbetalingsprocent giver sig udslag i et markant fald i indtjeningen. Overskuddet af forsikringsdriften faldt til 16 mio. pund i første halvår fra 96 mio. pund i den samme periode af 2014.

Investeringsresultatet lød på 39 mio. mio., hvilket til gengæld er helt på niveau med første halvdel af 2014.

Derimod kunne den britiske forsikringsgigant notere en underliggende fremgang i præmieindtægterne. De faldt godt nok i halvåret med 110 mio. pund til 949 mio. pund (10,1 mia. kr.), men det skyldes en styrkelse af pund. Hvis man fraregner den effekt, er der tale om fremgang på 3 pct., og i Danmark var der en underliggende fremgang på 1 pct.

RSA Insurance venter fremover at kunne vokse i Skandinavien i samme takt som de øvrige selskaber på markedet.

- Vi fortsætter med at forvente, at de skandinaviske markeder vokser på linje med væksten i bruttonationalproduktet, og vi regner med en toplinjevækst på linje med markedet, skriver RSA Insurance i regnskabet.

Derudover skriver selskabet, at det går efter at have en combined ratio på niveau med dets nærmeste konkurrenter, hvilket blandt andet skal sikres ved at skære i omkostningerne.

RSA Insurance Group kan i øvrigt være på vej mod et salg. I slutningen af juli tilkendegav det schweiziske selskab Zürich Insurance Group, at det muligvis er interesseret i at købe det britiske selskab.

Codan er Danmarks tredjestørste forsikringsselskab og har 390.000 kunder i form af både husstande og virksomheder.