Coca-Cola udpeger ny topchef

Coca-Cola får en ny mand ved roret fra 1. maj 2017. Her overtager den hidtidige driftschef James Quincey posten som topchef efter Muhtar Kent.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: KAREN BLEIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rigmanden Warren Buffett, der står i spidsen for Coca-Colas største aktionær, Berkshire Hathaway, bakker op om udnævnelsen af Quincey.

»Jeg kender James og kan lide ham og mener, at selskabet har foretaget en klog investering i sin fremtid med valget af ham«, siger han i en udtalelse ifølge Reuters.

Det var ventet, at netop Quincey ville blive den næste topchef i læskedrikkoncernen. Han har stået i spidsen for at gøre selskabet mindre afhængig af sukkerholdige læskedrikke med brus.

»Denne arvefølge var i høj grad ventet, og det har det været, siden James Quincey blev udnævnt som driftschef. Quincey har et godt ry, og som 51-årig har han mange år foran sig,« siger analytiker Andrew Holland fra Société Générale til Reuters.

64-årige Muhtar Kent fortsætter i selskabet som bestyrelsesformand. Siden han blev topchef i 2008 er Coca-Colas salg steget med omkring 39 pct., mens selskabets aktie ifølge Reuters er blevet løftet med 61 pct.

Coca-Cola stiger 2,1 pct. på børsen i New York.