Coca-Cola sælger flere sodavand end ventet

Der er blevet drukket flere sodavand fra den store amerikanske producent Coca-Cola i løbet af årets tredje kvartal, end det var forventet i markedet.

Der er blevet drukket flere sodavand fra den store amerikanske producent Coca-Cola i løbet af årets tredje kvartal, end det var forventet i markedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCY NICHOLSON

I kvartalet havde Coca-Cola, som ud over den velkendte cola blandt andet også står bag Fanta-sodavanden, en omsætning på 9,06 mia. dollar, hvilket lå lidt over de 8,72 mia. dollar, som analytikerne havde regnet med ifølge Bloomberg News.

Det større end ventede salg bidrog også til at løfte indtjeningen, hvor Coca-Cola i tredje kvartal tjente 50 cent per aktie mod forventet 49 cent.

»Jeg er begejstret for vores udvikling og resultaterne i kvartalet. Vores præstation reflekterer styrken af en organisation, der er fokuseret på at levere henimod sine finansielle målsætninger og samtidig lave substantielle strukturelle og kulturelle ændringer,« udtaler James Quincey, der er administrerende direktør hos Coca-Cola, i en meddelelse.

I forbindelse med kvartalsregnskabet fastholder Coca-Cola sine forventninger til 2017, hvor selskabet sigter efter en organisk salgsvækst på 3 pct.

Op til onsdagens amerikanske markedsåbning bliver Coca-Cola-aktien handlet 0,1 pct. lavere til 46,12 dollar i formarkedet.

/ritzau/FINANS