Coca-Cola leverer bedre end ventet i mindre størrelser

Coca-Cola, som er verdens største producent af læskedrikke, har i tredje kvartal leveret en bedre end ventet indtjening samt omsætning, og det ser investorerne ud til at tage godt imod.

Ifølge nyhedsbureauet har Coca-Cola succes med at flytte fokus væk fra at styrke slagsvolumenerne til i stedet at løfte indtjeningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: KAREN BLEIER

Inden den officielle åbning af onsdagens amerikanske aktiehandel ligger Coca-Cola-aktien således 1,3 pct. højere i 42,54 dollar i formarkedet.

Selskabets kvartalsregnskab viste, at indtjeningen per aktie - eksklusive særlige poster - endte på 0,49 dollar i tredje kvartal. Ifølge Bloomberg News havde analytikerne ventet et resultat på marginalt lavere 0,48 dollar.

Og selv om salget hos læskedrikgiganten endte med at falde 6,9 pct. til 10,6 mia. dollar, var det alligevel nok til at slå analytikernes estimat på 10,5 mia. dollar, skriver Bloomberg News.

Ifølge nyhedsbureauet har Coca-Cola succes med at flytte fokus væk fra at styrke slagsvolumenerne til i stedet at løfte indtjeningen. Et besparelsesprogram på 3 mia. dollar og forsøget på at få folk til at købe mindre flasker og dåser, som til gengæld kan blive solgt for en højere pris per ounce, skal have bidraget positivt til bundlinjen.

I forbindelse med regnskabet for tredje kvartal fastholder Coca-Cola sine finansielle forventninger til helåret 2016, hvor selskabet venter, at den justerede indtjening per aktie vil falde 4-7 pct. fra sidste år.

Selskabet venter derudover fortsat, at den organiske salgsvækst - som er ekskluderet opkøb, frasalg og valutaudsving - vil ende på 3 pct.