Coca Cola lancerer lunkent klimamål

15 procent af Coca Colas CO2-udledning skal være skåret væk i 2020 og alle flasker skal genbruges. Ny miljøplan skal gøre verdens største læskedrikfabrikant mere miljøvenlig.

Foto: Edwin Montilva.
Læs mere
Fold sammen
En række nye miljø- og klimamål skal gøre dele af Coca Cola mere grøn. Ved at fokusere på mere genanvendelse og mindske transportbehovet, er målet at påfyldnings- og distributionsdelen af Coca Cola – CCE - skal nedbringe CO2-udslippet med 15 procent i 2020. "Selv om det er svære økonomiske tider, har vores vilje til socialt ansvar aldrig været større. Vores mål for 2020 viser, at vi er på rette vej," siger John F. Brock, topchef i Coca Cola CCE i en meddelelse.

Målet, der blev fremsat i forbindelsen med offentliggørelsen af Coca Colas seneste bæredygtighedsrapport, omfatter dog kun aktiviteterne i Nordamerika og Vesteuropa – og altså ikke Coca Colas aktiviteter i Afrika eller Asien.

Alle flasker skal indsamles
Som en del af det nye klimamål skal samtlige Coca Cola flasker i de to regioner fremover indsamles og genanvendes. Ligeledes er det Coca Colas mål, at man skal retunere lige så meget renset spildevand, som man forbruger – og dermed blive vand-neutrale.

Andre klimatiltag fra Coca Cola bliver et indføre hybridbiler i sin bil- og lastvognsflåde, at bruge elsparepærer og gennemføre energibesparende tiltag i virksomhedens bygningsmasse.