Coca-Cola lancerer for første gang et produkt med alkohol

Coca-Cola lancerer for første gang i sin historie snart en sodavand med alkohol. Drikken sælges kun i Japan. Markedet for den slags vokser kraftigt.

Foto: GEORGE FREY

Coca-Cola blev opfundet i 1886 apoteker dr. John Stith Pemberton, da han eksperimenterede med at finde en kur for hovedpine. Nu er den amerikanske gigant inden for læskedrikke for første gang i sin historie klar med en sodavand med alkohol.

I Japan vil Coca-Cola lave sin egen version af den populære alkoholdrik Chu-Hi, hvor mærker som Strong Zero, Highball Lemon and Slat for mange japanere er et alternativ til øl, skriver Financial Times.

At Coca Colas er på vej med en Chu-Hi-drik fremgår af selskabets egen hjemmeside. Det japanske Chu-Hi-marked har hundredvis af smagsvarianter. Chu-Hi er brusende sodavand på dåse, der er tilsat alkohol og typisk har smag af kiwi eller druer. Coca-Cola's nye produkt kommer til at indeholde mellem tre og otte procent alkohol.

Ifølge den japanske drikkevaregruppe Suntory er markedet siden 2013 vokset med mellem 5 og 25 procent om året. Chu-Hi-drikke konkurrerer med øl og drikkes især af kvinder. Det er usandsynligt, at Coca-Colas nye produkt vil blive lanceret uden for Japan, skriver Financial Times.