CMA CGM bekræfter ordre på kæmpe containerskibe

Foto: STRINGER. Den franske rederigigant CMA CGM.
Læs mere
Fold sammen

Den franske rederigigant CMA CGM bekræfter rygterne om, at selskabet har besluttet sig for at investere i nye rekordstore containerskibe.

Det skriver Lloyds List.

Rederiet fortæller, at det har bestilt op mod ni skibe med plads til omkring 22.000 tyvefodscontainere (teu) hver, og ifølge branchemediet kan ordren potentielt have en værdi på omkring 1,2 mia. dollar.

Aftalen består af seks faste skibsordrer og tre valgfrie. Det første kæmpeskib ventes at blive leveret i slutningen af 2019, og de store skibe er ifølge branchemediet tiltænkt ruterne mellem Asien og Europa.

CMA CGM, der er konkurrent til danske Maersk Line, bekræftede den store skibsordre i forbindelse med fremlæggelsen af regnskabet for andet kvartal fredag.

Her viste tallene, at omsætningen steg til 5549,1 mio. dollar fra 3538,1 mio. dollar i andet kvartal året før. Samtidig steg overskuddet til 226,8 mio. dollar mod underskuddet på 122,6 mio. dollar i samme periode af 2016.

Ifølge Lloyds List fortalte selskabets administrerende direktør, Rodolphe Saadé, at det franske rederi have "outperformet" rederiindustrien i regnskabsperioden.

/ritzau/FINANS