Clintons medicinalmodstander anholdt af FBI for pyramidespil

Martin Shkreli, der kom i Hillary Clintons og mediernes søgelys ved at hæve prisen på HIV-relateret medicin drastisk, er blevet anholdt af FBI. Det skriver en række internationale medier.

Foto: LUCAS JACKSON. Martin Shkreli, der kom i Hillary Clintons og mediernes søgelys ved at hæve prisen på HIV-relateret medicin drastisk, er blevet anholdt af FBI.
Læs mere
Fold sammen

Anholdelsen har som udgangspunkt ikke relation til prisstigningerne på medicin, men er derimod forbundet til et større pyramidespil i biotekselskabet Retrophin i stil med storsvindleren Bernie Madoffs Ponzi-trick.

Shkreli har angiveligt igen og igen tabt investorers penge og løjet om det samt på ulovlig vis trukket aktiver ud af Retrophin for at betale gæld af i andre urelaterede forretningsforbindelser. Det skriver Bloomberg.

- I bund og grund kørte Shkreli sin virksomhed som et Ponzi-trick, hvor han systematisk brugte ét selskab til at afbetale bedragede investorer i et andet selskab, siger den amerikanske statsadvokat Robert Capers på en pressekonference ifølge Bloomberg.