Claus Meyers guldfugl stopper som direktør

Merete Holst, der hidtil har stået i spidsen for Løgismose Meyers-imperiets cateringafdeling, stopper efter ni år. Det ærgrer koncernens øverste chef, der dermed skal finde en ny direktør til et af de få selskaber, som har genereret solide overskud.

Merete Holst, som oprindeligt er uddannet kok, har været med hos Meyer-imperiet helt fra starten i 2009. Dengang satte hun sig for sammen med Claus Meyer at skabe en kantine-virksomhed, som var drevet af kærligheden til den gode smag, og et ønske om at vise, at stor gastronomi ikke kun kan udfolde sig til middagsselskabet lørdag aften, men også i en hverdag når der skal laves suppe til 80 eller 800, tusindvis af nyhøstede asparges skal grilles eller de nye kartofler skal moses. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Løgismose Meyer-selskabet skal på jagt efter en ny direktør, og flere end 20.000 danskere skal vænne sig til en ny »chefkok« bag den frokost, de spiser hver dag.

Merethe Holst, der hidtil har været adm. direktør for Meyers Contract Catering - tidligere kendt som Meyers Kantiner - er nemlig stoppet, skriver Fødevarewatch torsdag.

Siden 2008 har Merete Holst været en del af den fremadstormende forretning, der i dag levererer frokost til mere end 20.000 personer herhjemme. I løbet af de senere år har Meyers kantiner med rekordfart gjort sit indtog i virksomheder landet over, og som adm. direktør har Merete Holst stået i spidsen udviklingen.

»Merete Holst har gjort et helt fantastisk arbejde de seneste ni år med at skabe en kantinevirksomhed, som på mange måder står ud med meget høj kvalitet, økologiandel, kreativitet og innovationskraft. Meget af det kan tilskrives hendes ihærdige arbejde med hele tiden at gøre tingene bedre og bedre,« siger adm. direktør i Løgismose Meyers, Tørk Furhauge til FødevareWatch.

Det oplyses ikke, hvad der årsag til bruddet.

Hos den øverste ledelse hos Løgismose Meyers har man dog næppe været specielt utilfreds med udviklingen hos hos Meyers Contract Catering. I 2015 - som det senest tilgængelige regnskab dækker - omsatte kantinevirksomheden for 366 millioner kroner. I 2011 var tallet 265 millioner kroner, hvilket afslører en forpustende vækstrate. Resultatet for 2015 endte på lige knap 25 millioner kroner.

Den lille solstrålehistorie står i skarp kontrast til hele Løgismose Meyers-koncernen, der i sit første regnskab efter fusionen måtte sluge et underskud på 23 millioner kroner oven på en kaotisk start med en hel del uro i toppen af selskabet.

Sidste år rykkede Meyers Contract Catering tillige ud i et stort, nyt storkøkken på Amager, der i rammer og størrelse skal anspore til, at man kan fortsætte med at vinde endnu mere terræn på kantinemarkedet. Målet for 2016 var helt præcist at fordoble antallet af kuverter til virksomheder.

»Efterspørgslen har været der længe, og nu får vi endelig musklerne til at imødekomme den,« sagde Merete Holst om det nye køkken i starten af sidste år, hvor hun også fortalte om de grundlæggende tanker bag kantinevirksomheden, som Claus Meyer selv har været med ind over.

»Det nytter ikke noget, at vi har ti gode retter siddende på rygraden. Vi bliver nødt til at genopfinde os selv konstant og blive dygtige til nye retter, hvis ikke folk skal blive trætte af os,« sagde Merete Holst.

Tørk Furhauge oplyser til Fødevarewatch, at der vil være en glidende overgang den kommende periode, inden Merete Holst stopper. Ifølge Tørk Furhauge kan der godt gå »måneder«, før en afløser er præsenteret.

Det har ikke været muligt af få en kommentar fra Merete Holst.