Claus Meyer fik salgsboom - men millionunderskud

Claus Meyers kulinariske imperium voksede vildt i 2014, men det udløste et stort minus på bundlinjen - det første til madentreprenøren i knap 10 år.

Foto: Kristoffer Juel Poulsen. Claus Meyer
Læs mere
Fold sammen

De spænder vidt, Claus Meyers forretninger.

Det er 25 år siden, at madentreprenøren lagde ud med at drive kantine på Handelshøjskolen i København, det nuværende CBS, og i dag er det kulinariske imperium vidt forgrenet: Restauranter, kantiner, frugtplantager, chokolademageri, eddikkeproduktion, kursusvirksomhed, salg af gourmetdelikatesser og meget, meget mere.

Alt er samlet i Claus Meyer Holding A/S, der netop har offentliggjort årsregnskab for 2014 via Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Regnskabet viser en boomende omsætning på 617 mio. kr. - en stigning på godt 100 mio. kr. på bare et år.

Til gengæld må Claus Meyer indkassere det første underskud i koncernen siden 2006. Underskuddet på bundlinjen lyder på 10 mio. kr. Året forinden hentede holdingselskabet et overskud hjem på 23 mio. kr.

Underskuddet forklares med den kraftige ekspansion, som selskabet har oplevet de seneste år med åbningen af en lang række nye aktiviteter. Vokseværket har dog også sat sine spor på omkostningerne, der er steget »uforholdsmæssigt meget«, som det hedder i ledelsesberetningen.

I efteråret 2014 solgte Claus Meyer en stor del af holdingselskabet fra til den britiske kapitalfond IK Investment Partners. Handlen, der omfatter Meyers mest centrale forretninger såsom kantiner, restauranter og madhuse, har dog ingen effekt i regnskabet for 2014, da den først blev formelt gennemført med virkning fra januar 2015. Claus Meyers gevinst på salget er ikke kendt, men skønnes til et trecifret millionbeløb.