Citroëns bedste til den lille familie

Citroën Picasso C3 rammer plet med lys, luft og plads til den ikke alt for store familie. Men den brummer en del under acceleration.

Foto: Jens Høy. Formgivningen er Citroëns stærke side: C3 Picasso fremstår i linierne som det, den er: Praktisk, uhøjtidelig og meget  rummelig.
Læs mere
Fold sammen
Hvor meget plads har en familie egentlig brug for?

Når ferien står for døren, ja så er der aldrig plads nok! Se blot på vejene, hvor mange familier, der kører den største stationcar alligevel har mindst en tagboks på taget!

Så når du vælger familiebil, så tænk på, hvor stor bilen behøver at være i det daglige, for når ferien står for døren, er bilen alligevel altid lige det mindste!

Øjeblikkets bedste bud på en moderne familie bil er Citroen C3 Picasso. Den rammer med sit design og pris lige ned i hjertekulen, hvor mange kigger efter bil og jeg tror, at de fleste bliver rigtige glade for deres bil, hvis de vælger C3 Picasso.

Jeg finder mig utrolig godt tilpas i bilen. Størrelsen gør, at den er overskuelig bag rattet og den store forrude giver lys til hele kabinen.

Testbilens glastag koster 11.900 kr. og det kan man efter min overbevisning godt spare, hvis man skal spare, og så i stedet bruge de 14.990 kr. som ekstraudstyrspakken koster. Den giver elektronisk klima og en række andre gode detaljer såsom læder på rattet og parkeringssensor, samt elektrisk børnesikring af bagdøren. Det er meget praktisk og giver forældre en vis tryghed, når børnene bliver lidt større og selv kan spænde sig op og åbne døren, inden man som chauffør har fået slukket motoren.

Citroën C3 Picasso er 4,08 meter lang, 1,73 meter bred og 1,62 meter høj, og selv med alle fem siddepladser i brug rummer bagagerummet 500 liter under hattehylden. Der er med andre ord plads nok til mit behov og bilen har en dejlig handy størrelse i trafikken, med masser af udsyn hele vejen rundt.
 
Motor knurrer

Den testede version er med 110 hestes diesel. Den er der ikke så meget at sige om andet end, at den trækker godt, men også at den brummer vel meget under acceleration. Så snart den har nået marchfart, bliver brummen til svagt summen og man kan glæde sig over en fornuftig driftsøkonomi. Det officielle tal er 20,4 km/l så det giver en årlig afgift på 3320 kr.

Det næste spørgsmål, der melder sig, når der skal købes biler er, hvordan en sådan moderne familie-transporter kører. Til det er svaret, at den er komfortabel og sikker i alle reaktioner. Affjedringen er til den bløde side og C3 Picasso har en god retningsstabilitet og er en bil, der tager sin opgave med at transportere hele familien seriøst. Derfor er det digitale speedometer meget stort og centralt placeret i bilen. Tillige er det baggrundsbelyst, så fra alle pladser kan man følge med i, hvor stærkt det går.
Programmet i C3 Picasso er yderst begrænset. Der er to motorer at vælge imellem og meget få muligheder for at skræddersy bilen lige efter dit temperament. Den beslutning har Citroën truffet, for at holde priserne i ro.

Det betyder, at C3 Picasso leveres med stærk dieselmotor for 220.000 kr. Kan du klare dig med en benzin-motor på 95 hestekræfter koster bilen 200.000 kr.