Citigroups mexikanske afdeling undersøges for pengehvidvaskning

Myndighederne undersøger, om Citigroup har ladet kunder vaske penge rene i bankens mexikanske afdeling

Foto: KHAM

Den amerikanske bankgigant Citigroups mexikanske afdeling bliver gransket for hvidvaskning af penge af det amerikanske justitsministerium. Det skriver Bloomberg News.

Ministeriet undersøger, om Citigroup har ladet kunder vaske penge rene i bankens mexikanske afdeling Banco Nacional de Mexico, kendt som Banamex. Afdelingen bliver desuden stævnet af justitsministeriet i et forsøg på at få udleveret information om bankens anti-hvidvaskningprogram og for at få indsigt i dokumenter om hundredvis af klienter.

Udskrifter fra stævningen, som Bloomberg News har fået indsigt i, viser, at justitsministeriets efterforskere borer i en sag, der omfatter omkring 10 pct. af den New York-baserede banks kerneindtægter og har omkring 1500 forgreninger.

Banamex undersøges i forvejen af amerikanske myndigheder for svindel med lån. Og også Banamexs afdeling i den amerikanske delstat Californien har haft problemer med hvidvaskning, hvorfor Citigroup onsdag meddelte, at man ville lukke afdelingerne og indgik et forlig på 140 mio. dollar med the Federal Deposit Insurance Corp. og californiske myndigheder.