Citigroup vil udbetale 60 mia. dollar til aktionærer

Efter en lang periode med restrukturering efter finanskrisen har det amerikanske finanshus Citigroup tilkendegivet, at det vil udbetale mindst 60 mia. dollar til aktionærerne i løbet af de næste tre år.

Arkivfoto. Efter en lang periode med restrukturering efter finanskrisen har det amerikanske finanshus Citigroup tilkendegivet, at det vil udbetale mindst 60 mia. dollar til aktionærerne i løbet af de næste tre år.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Athit Perawongmetha
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Financial Times.

Efter Citigroups udmeldelse om at udbetale 60 mia. dollar til selskabets investorer inden 2020, steg aktierne i USA's fjerdestørste bank med 3,3 pct. i løbet af tirsdag morgen.

Citigroups topchef, Michael Corbat, fortalte ifølge Financial Times på et møde for investorerne, at banken hidtil ikke har leveret det afkast, som investorerne både »forventer og fortjener«.

»Vi er nu tydeligt på vej mod både vækst og stærkere afkast,« udtalte Michael Corbat ifølge Financial Times.

Ifølge topchefen vil en kapitalfordeling i banken øge aktieafkastet, mens aktietilbagekøb vil bidrage til, at indtjeningen per aktie kommer til at vokse.

Finanshuset håber på, at nye investeringer især i den hurtigt voksende nordamerikanske kreditkort-industri vil øge bankens indtjening, men anerkender også, at indtjeningen delvist afhænger af en rentestigning.