Citigroup-selskaber indgår kæmpe forlig i sag om snyd

To søsterselskaber til den amerikanske bank- og finanskoncern Citigroup er gået med til at betale næsten 180 mio. dollar i et forlig om anklager, der går på, at de snød investorer i to hedgefonde ved at påstå, at de var sikre, med lav risiko og egnede til traditionelle obligationsinvestorer.

Foto: TIMOTHY A. CLARY. To søsterselskaber til den amerikanske bank- og finanskoncern Citigroup er gået med til at betale næsten 180 mio. dollar i et forlig om anklager, der går på, at de snød investorer i to hedgefonde ved at påstå, at de var sikre, med lav risiko og egnede til traditionelle obligationsinvestorer.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver The Securities and Exchange Commission, der er et uafhængigt organ, der overvåger de finansielle markeder i USA, ifølge Bloomberg News.

Fondene skrumpede sidenhen og kollapsede fuldstændig under finanskrisen.

Det var selskaberne Citigroup Global Markets Inc. (CGMI) og Citigroup Alternative Investments LLC (CAI), der blev enige om at påtage sig alle omkostningerne med at distribuere de 180 mio. dollar i erstatning til de berørte investorer.

Det skete efter, at en SEC-undersøgelse fastslog, at Citigroups to søsterselskaber lavede falske og vildledende repræsentationer til investorer, der kollektivt havde rejst næsten 3 mia. dollar i kapital fra i omegnen af 4000 investorer, før selskaberne kollapsede.

Under kontakten med investorerne afslørede søsterselskaberne ikke de reelle risici, viser undersøgelsen, ifølge Bloomberg News.