Citigroup fik underskud på bankriften

Finansgiganten Citigroup fik på papiret et nydeligt overskud i andet kvartal, men det skyldes udelukkende indtægter fra salg af en børsmæglervirksomhed.

Foto: Kim Kyung-Hoon / Reuters. Citigroup fik overskud i andet kvartal, men kun på grund af salget af børsmæglervirksomheden Smith Barney.
Læs mere
Fold sammen
Hårdt pressede Citigroup kunne fortælle at banken i andet kvartal fik et overskud på solide 4,3 milliarder dollar, eller 22,8 milliarder kr.

Det lyder flot, men skal tages med mere end et gran salt. For regnskabet inkluderer en indtægt fra salget af børsmæglervirksomheden Smith Barney til konkurrenten Morgan Stanley, hvilket gav Citigroup en indtægt på 11,1 miliarder dollar før skat, eller 6,7 milliarder dollar efter skat.

Med andre ord ville Citigroup alt andet lige have et underskud på 2,4 milliarder dollar, hvis det ikke havde været for salget af Smith Barney.

Smith Barney påvirker mange tal
Det er ikke kun bundlinjen, som har fået kraftig massage fra salget af Smith Barney. Citigroup fortæller også at de samlede indtægter steg med 12,4 milliarder dollar til 30 milliarder dollar, men igen er det primært indtægterne fra Smith Barney-salget som får tallene til at se så nydelige ud.

Imens kæmper Citigroup fortsat med en lang række nødlidende lån. Banken kan fortælle, at man har indgået låneændringer, henstand og andre hjælpeprogrammer med 625.000 amerikanske boligejere for at undgå at de skulle ryge på tvangsauktion med en samlet realkreditgæld på mere end 67 milliarder dollar.