Cisco dropper video til hjemmet

Efter kun tre måneder dropper netværksgiganten sit hjemmevideokonferencesystem.

Ciscos umi-videokonferencesystem til hjemmet med et kamera på TV-skærmen og lidt ekstra udstyr forsvinder nu. Foto: Cisco Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens største leverandør af netværksudstyr, amerikanske Cisco, trækker nu stikket for sit hjemmevideokonferencesystem, som ellers blev lanceret som et kvalitetsalternativ til dansk-svenske Skype.

Det sker som led i en generel op- og udrydning i produkter for at få bedre økonomi. Cisco, der leverer størstedelen af det isenkram, som holder internettet kørende, indstiller salget af sit Umi-system, ligesom det populære, håndholdte Flip-kamera fik dødsstøddet i april 2010. De nuværende Umi-brugere kan dog fortsætte. Det er kun nysalget, der standses.

Umi blev ellers lanceret så sent som i oktober 2010 som Ciscos bud på, hvordan man vil kunne opleve virkelig kvalitetsvideo over nettet hjemmefra. De fleste kender det dansk-svenske internettelefoniprogram Skype, som også giver mulighed for videoopkald, hvor man med et netkamera kan se personen, som man taler med. Men Cisco ønskede at tilbyde endnu bedre billed- og lydkvalitet, sådan som selskabet leverer gennem sit meget dyrere, professionelle udstyr, hvor man f.eks. kan holde videomøder, hvor man ser modparten i fuld størrelse på store skærme.