Cimbers søsterselskab går også ned

Det hele ser ud til at ramle for den ukrainske rigmand Igor Kolomoysky, der ejede hovedparten af Cimber.

Skyways er gået i betalingsstandsning blot et par uger efter Cimbers konkurs. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det svenske flyselskab Skyways Express AB med datterselskabet City Airline har tirsdag morgen meddelt, at selskabet går i betalingsstandsning.

Det oplyser selskabet, der derfor har aflyst alle flyvninger.

Selskabets ejer Mansvell Enterprise, som også gav op efter at have tabt op mod 300 mio. kr. i Cimber Sterling, har besluttet ikke længere at ville finansiere driften og trækker tæppet væk under Cimbers forhenværende søsterselskab.

I løbet af de seks måneder har ejerne arbejdet hårdt for at vende virksomheden og ledelsen i Skyways og City Airline beklager situationen.

- Jeg føler mig utrolig trist, at dette sker for virksomheden og for vores passagerer. Trist er det også for vores medarbejdere risikerer at miste deres job. Vi er kommet langt i vores bestræbelser på at vende selskabets udvikling, men efter Cimbers konkurs blev det vanskeligt at styre virksomheden, siger City Airline og Skyways administrerende direktør Michael Wångdahl i en kommentar.

Den ukrainske milliardær Igor Kolomoyski, der var ejer af Skyways-selskaberne gennem Mansvell, var også bagmanden bag Cimber Sterling, der også gik konkurs. Han havde planer om, at skabe et nyt stort luftfartsselskab. Men nu har han opgivet både i Danmark og Sverige.

Skyways flyver en række ruter i Sverige i samarbejde med SAS og har hele tiden efter Cimbers fald været i spil til danske indenrigsruter. Det skaber nu en helt ny situation for SAS med fødelinjer både i Danmark og Sverige, skriver nyhedsbrevet Take Off.