Cimbers aktiekurs rammer bunden

Aktien koster nu det samme som et stykke tyggegummi, efter svage passagerertal sender aktiekursen ned på det laveste niveau nogensinde.

Cimber Sterlings passagerertal faldt med 17 procent i februar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Cimber Sterlings nedtur på aktiemarkedet fortsætter. Efter offentliggørelsen af passagertal, der viste et fald på 17 procent, får aktiekursen endnu et hak nedad. Kursen falder onsdag middag med 4,75 procent til kurs 1.

Kursfaldet betyder, at aktien nu er på det laveste niveau nogensinde, og at den koster det samme som et stykke bobletyggegummi.

"Det er ikke så anderledes end det har været i de seneste kvartaler. De har problemer, fordi antallet af indenrigspassagerer falder, og det er det, der er kerneforretningen. Tallene er skidt læsning, men ikke værre end det har været på det sidste. Og der er faktisk positive elementer, fordi de tjener mere per passager," siger Sydbanks senioranalytiker Jacob Pedersen.Passagererfaldet skal ses i lyset af en reduktion i udbuddet på 26 procent, hvilket faktisk giver Cimber Sterling en forbedring i kapacitetsudnyttelsen. Og selskabets yield - fortjenesten per kilometer transporteret passagerer - steg i februar.

Dog er det også værd at bemærke, at passagertallene er styrket ekstra i netop denne februar på grund af skudåret. Ifølge Jacob Pedersen kan det være op til 3,5 procent ekstra passagerer.

Aktiekursen har været på konstant nedtur siden selskabet blev børsnoteret i december 2009. Blandt andet på grund af flere nedjusteringer af forventningerne. Den første kom få måneder efter børsnoteringen, den seneste i december, hvor Cimber nedjusterede forventningerne til årets resultatet, der gik fra et forventet underskud på 60 millioner kroner til 200 millioner kroner.