Cimber var en medarbejder-favorit

Medarbejderstaben begræder Cimber Sterlings konkurs, for opfattelsen er, at det bliver meget svært at finde en arbejdsgiver med samme, høje niveau.

I dag var sidste gang, at Cimber personalet kunne gå ind i de rød-hvide fly. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der har været en trykket stemning blandt Cimber Sterlings medarbejdere, efter det danske luftfartskoryfæ fra morgenstunden måtte aflevere sin konkursbegæring i retten i Sønderborg.

Den trykkede stemning skyldes til dels, at de 800 medarbejdere er blevet suspenderet og sandsynligvis har en fyring i udsigt, men også det faktum, at Cimber Sterling har en meget høj stjerne blandt sine ansatte, der frygter for, at det bliver svært at finde en arbejdsgiver af samme kaliber. Det bekræfter kilder i medarbejderstaben.


"Cimber Sterling har været en rigtig god samarbejdspartner. Jeg tør ikke vurdere, om det har været den bedste, men det er i toppen," siger Anders Mark Jensen, der er næstformand i Flyvebranchens Personale Union.

Den særlige Cimber-ånd

Luftfartsekspert Ole Kirchert Christensen fra Travelbroker er ikke overrasket over, at de ansatte har det svært ved at skulle forlade Cimber.

"Der findes en meget stærk Cimber-ånd, som har tydelige rødder i selskabets lange historie. Mange af de ansatte har været i selskabet i 5-10-20 år, og der er mange, der virkelig brænder for selskabet," forklarer han.

"Cimber er outstanding. De har levet i mange år og ikke haft nævneværdige konflikter med personalet."


De to store aktører i skandinavisk lufttrafik, Norwegian og SAS, har to meget forskellige ry i branchen. Stemningen blandt kabinepersonalet er, at SAS er at foretrække, men Ole Kirchert Christensen tror ikke, at det statslige luftfartsselskab bliver helt som Cimber.

"Medarbejderne må være et aktiv for andre selskaber, men SAS er noget helt andet end Cimber og har ikke den samme ånd," siger han.

Medarbejderne i Cimber Sterling er indtil videre suspenderet i 14 dage, hvorefter der skal tages stilling til deres fremtid.