Cimber trækker i land efter aktie-turbulens

Kursen på Ciber-aktien er dykket, efter at det danske flyselskab har trukket i land omkring en kommende fusion. Men forvirringen er total, fordi Cimber samtidig fastholder udtalelser om fusion.

Forvirringen er total efter Cimber først "afviste avisrygter" for derefter at bekræfte dem. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Cimber Sterling trækker nu i land i sagen om den kommende fusion med de svenske selskaber Skyways og City Airlines. I en børsmeddelelse skriver Cimber Sterling således, at man ikke har bekræftet og kan ikke bekræfte, at der er planer om en fusion mellem Skyways og City Airlines.

Udmeldingen er stik modsat den adm. direktør Jakob Krogsgaard kom med til Business.dk tidligere på dagen, hvor han netop slog fast, at en fusion var planlagt, men at arbejdet med den først vil påbegyndes efter Cimber Sterling er blevet købt af den ukrainske milliardær Igor Kolomoyskij, der kontrollerer de to svenske selskaber.

Kovendingen fra Cimber Sterling fik omgående aktiekursen til at falde med 11,5 pct. Bekræftelsen af fusionen tidligere på dagen havde fået aktiekursen til at eksplodere, og da kursen var på sit højeste, var den mere end fordoblet i forhold til dagen før. Men frygten for en anklage om kursmanipulation har fået Cimber Sterlings advokater til at presse på for en rettelse, siger adm. direktør til Business.dk."Udtalelserne var åbenbart ikke præcise nok, for der har været en voldsom aktivitet i markedet, der har fået vores aktiekurs til at fordoble. Men som jeg sagde tidligere, har vi ikke et konkret arbejde i gang med en fusion. At vi registrerede domænenavnene er udelukkende for at forgribe situationen," siger han med henvisning til Business.dks artikel tidligere i dag, hvor han udtalte:

"Vi har registreret navnene for at være på forkant med situationen. Mansvells (Igor Kolomoyskys Cypern-baserede selskab, red.) udgangspunkt har fra starten været et fælles selskab med Skyways og City Airlines."

Overfor Ritzau Finans bekræfter kommunikationschef Signe Thorup også, at citaterne i Business.dks artikel er korrekte, til trods for at Cimber Sterling kl. 14.25 udsendte en meddelelse med overskriften "Cimber afviser avisrygter".

Cimber Sterling har ikke bedt om en rettelse af dagens artikel på Business.dk.