Cimber Sterling ny hovedsponsor for Wilbeks drenge

En buldrende finanskrise gjorde det til en hård kamp for Dansk Håndbold Forbund at finde en ny hovedsponsor for herrelandsholdet. Men nu er en tre-årig aftale i hus med Cimber Sterling, erfarer Business.dk.

Danmark vandt guld sidste år ved EM i Herrehåndbold. Den flotte præstation skød landsholdet op i superligaen, hvad angår sponsorpris. Men det satte finanskrisen en stopper for. Fold sammen
Læs mere
Foto: Uffe Weng
Når det danske landshold i herrehåndbold går på banen under VM i Håndbold, som starter i næste uge, er det med Cimber Sterlings logo på trøjerne.

Flyselskabet har nemlig indgået en tre-årig aftale med Dansk Håndbold Forbund, DHF, om at sposorere Wilbeks drenge.

Siden Lauritz Knudsen i august fortalte, at man ikke ønskede at forlænge sponsoratet, har DHF været ude i en hård kamp for at finde frem til en ny sponsor.

"Det var hårdt. Meget hårdt. Der er ingen tvivl om at finanskrisen virkelig har gjort virksomhederne forsigtige med at satse på de lidt blødere værdier som et spornsorat," fortæller Anne Grandt, der er kommercial chef i DHF.

"Vi har ligget i forhandlinger i et stykke tid, og Cimber har i mange år samarbejdet med DHF, så vi vidste godt, at de var interesseret," siger Anne Grandt, der er meget tilfreds med den nye hovedsponsoraftale, selvom det økonomisk ikke blev helt den succes, man fra DHF's side havde håbet på.

"Vi havde en målsætning om en aftale, der lød på et tocifret millionbeløb, men jeg kan da godt afsløre, at vi måtte revurdere og se lidt mere realistisk på sagen," siger Anne Grandt, som ikke ønsker at fortælle, præcis hvor mange penge Cimber Sterling har postet i sponsoratet.

Cimber vil ramme familien Danmark
Det ønsker Cimber Sterling heller ikke selv at afsløre, men Bjarne Rasmussen, der er flyselskabets salgs- og marketingsdirektør siger, at man er yderst tilfreds med det nye sponsorat.

"Herrehåndboldlandsholdet er det sportsbrand, der appellerer mest til familien Danmark, og det er dem vi gerne vil ramme, fordi Cimber primært er kendt i forretningsverdenen," siger Bjarne Rasmussen.

"Timingmæssigt passer det os helt perfekt, fordi VM går i gang om en uge, og Cimber Sterling begynder at lancere nye ruter i næste uge," siger han.

Tvivlen om hvorvidt der kom en ny sponsor var årsagen til, at de danske håndboldherrer accepterede, at de måtte undvære en eventuel bonus fra DHF for arbejdet under det kommende VM i Kroatien, hvis der ikke skulle lykkes forbundet at finde en ny samarbejdspartner.