Cimber Sterling er født

Efter megen besvær og mislykkede opkøb genopstår det gamle Sterling i dag under et nyt navn og med en ny forretningsplan.

Cimber Sterling er født - 1
Foto: Scanpix/Brian Bergmann. De gamle Sterlingfly kommer snart på vingerne igen - men under et nyt navn.
Læs mere
Fold sammen
Det har været en langt og slidsomt efterår for Sterling, men i dag lancerer selskabets nye ejer, Cimber, planen for det fusionerede selskab. Det skal hedde Cimber Sterling.

I starten af december fik de tidligere Sterling-medarbejdere en tidlig julegave, da 60 af de ansatte fik nyt job i det, der nu hedder Cimber Sterling. Men de 30 piloter og 30 kabineansatte får måske snart selskab fra flere af deres gamle kolleger.

”I første omgang får vi to af Sterlings Boeing 737’ere. Men eftersom vi arbejder med planer om 6-8 Boeing 737’ere, vil dette tal stige til et par hundrede piloter, kabineansatte og så videre.,” sagde Cimbers administrerende direktør, Jørgen Nielsen, til branchemagasinet Take Off i december.

”Vi har allerede en emnebank med mange kvalificerede tidligere ansatte i Sterling, som havde gode folk – jeg har stor respekt for de tidligere Sterling-medarbejdere, som fungerede topprofessionelt indtil sidste arbejdsdag,” forsatte han.

Så mange som 700 medarbejdere måtte vinke farvel til deres job ved konkursen.

Svært marked
Cimber meddelte den fjerde december, at selskabet har købt det tidligere Sterling. Der er planer om at udvide både herhjemme og i udlandet. På kort sigt var planerne at indføre to større fly i januar på Cimbers nuværende ruter. Men på længere sigt ønsker selskabet at udvide med seks til otte fly på nye europæiske destinationer. Imidlertid er der mange andre bejlere til Sterlings gamle ruter.

»I forhold til det samlede billede for konkurrencesituationen i Skandinavien betyder det ikke det store. Samtidig er det en vanskelig tid at ekspandere i, da vi er i en lavkonjunktur samtidig med, at en række flyselskaber har oprustet på mange af Sterlings tidligere ruter,« sagde luftfartanalytiker i Jyske Bank, Karsten Sloth til Berlingske Business omkring overtagelsestidspunktet.