Cimber skal polstres med op mod 300 millioner

Flyselskabet Cimber Sterling lægger op til en lang række ændringer til vedtægterne, når selskabet afholder ekstraordinær generalforsamling senere på måneden.

Cimber skal polstres med op mod 300 millioner Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flyselskabet Cimber Sterling lægger op til en lang række ændringer til vedtægterne, når selskabet afholder ekstraordinær generalforsamling senere på måneden.

Først og fremmest skal bestyrelsen bemyndiges til at polstre selskabet med op mod 300 mio. kr. ved at konvertere gæld - uden fortegningsret for de eksisterende aktionærer.

Ved udgangen af januar var egenkapitalen i Cimber negativ, og da der også er hænger en stor gældspost over selskabet, er der brug for ekstra kapital til at sikre driften.

Cimber Sterling vil desuden ændre regnskabsår, så det fremover følger kalenderåret. Den nuværende model har været med regnskabsstart 1. maj, og som overgangsperiode vil selskabet derfor i år have et forkortet regnskab fra 1. maj til 31. december 2012. Den ordinære generalforsamling bliver efterfølgende flyttet til et sted i årets første fire måneder.

Til bestyrelsen vil Cimber Sterling have valgt Lone Koch ind igen - hun sad fra 1994 til 2011 i bestyrelsen og var i en periode næstformand. Hun er ansat i selskabet og datter af stifteren Ingolf Nielsen. Desuden skal bestyrelsen, som står til at blive udvidet til 10 med Lone Koch, på et senere tidspunkt kunne udvides til 12 medlemmer.

Endelig vil Cimber Sterling vælge en ny revisor. Ifølge check-in.dk sker det, efter KPMG har opsagt samarbejdet med flyselskabet. Bestyrelsen foreslår Pricewaterhousecoopers som erstatning.

Generalforsamlingen finder sted tirsdag 24. april kl. 16 på Quality Airport Hotel i Kastrup.