Cimber-krak giver Sun-Air rekordår

Det lille flyselskab fra Billund har øget omsætningen med en tredjedel og har udsigt til mere - ikke mindst på grund af Cimber Sterlings konkurs.

Direktør og ejer af Sun-Air Niels Sundberg kan glæde sig over, at flyselskabet, der blandt andet flyver ruter for British Airways, har haft det bedste år i selskabet 34-årige historie. Fold sammen
Læs mere

Sun-Air holder sig langt væk fra de danske indenrigsruter og satser i stedet på at målrette sig erhvervslivet - og så har det lille flyselskab fået mere spillerum efter Cimber Sterlings konkurs sidste forår.

Det er tre medvirkende faktorer til, at selskabet, som flyver for blandt andet British Airways, sidste år havde sit bedste år nogensinde. Det skriver Jyllands-Posten. Sidste år steg Sun-Airs omsætning med 20 procent til 364 millioner kroner og et driftsresultat på 34 millioner kroner. I år forventer selskabet desuden, at omsætningen når endnu højere luftlag med 500 millioner kroner.

"Vi har fremgang på alle forretningsområder. Trafikken og passagertallene vokser, og lønsomheden er god," siger direktør og ejer Niels Sundberg til Jyllands-Posten.

Billund-flyselskabet satser på de jyske lufthavne, og her er der selvsagt blevet mere plads, efter Cimber Sterling forsvandt.

"De ændrede konkurrenceforhold er en del af forklaringen på den positive udvikling. Samtidig levere vi et produkt, som kunderne gerne vil have. Vi er ikke billige, men de rejsende får kvalitet for pengene," siger Niels Sundberg til Jyllands-Posten.

Selskabet nåede sidste år 190.000 passagerer, og det tal ventes at stige til 280.000 i år - blandt andet gennem to endnu ikke offentliggjorte ruter. Sun-Air driver desuden datterselskabet JointJet, som blandt andet flyver ambulanceflyvning for SOS International. JointJet gik også frem og fordoblede omsætningen til 80 millioner kroner sidste år.