Cimber koster lufthavne op imod 30 mio. kr.

De danske lufthavne står til at få en regning på 25 til 30 millioner kroner på baggrund af Cimber Sterling konkurs.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Cimber Sterlings kollaps er ikke bare lig med en syngende lussing til de kunder, der stod med en flybillet i hånden. Det koster også det danske lufthavne dyrt, skriver branchesitet Check-in.dk.

Én ting er de ubetalte regninger, som lufthavnene sidder tilbage med, en anden ting er faldet i indtjeningen, der er en følge af faldet i aktiviteten.

"Et samlet tab på tilgodehavender på mellem 25 og 30 mio. kroner for de danske lufthavne vil være et godt bud," siger en lufthavnsdirektør, der ikke ønsker sit navn frem, ifølge Check-in.dk.

Det ligger klart, at Københavns Lufthavn bliver hårdest ramt. Kilder spår et tab i omegnen af 8 til 10 millioner kroner, men det vil lufthavnen ikke bekræfte officielt.

"Vi har begrænset vort tab mest muligt ved at sikre os, at vi løbende havde et begrænset udestående," fortæller pressechef Søren Hedegaard Nielsen fra Københavns Lufthavn ifølge sitet.

Det gjorde lufthavnen klogt i. For det er ikke småpenge, der har været tale om. Samlet set udgjorde udgifterne til "Passager/flyafgifter" 398,9 millioner kroner i seneste årsregnskab fra Cimber Sterling.

Heraf er størstedelen gået til de syv danske lufthavne, som Cimber Sterling fløj på.