Cimber kæmper for overlevelse

Luftfartsselskabet Cimber Sterling er i så store problemer, at de igangværende forhandlinger med mulige finansielle og industrielle investorer om selskabets fremtid kan ende med hvad som helst.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det erkender administrerende direktør Jacob Krogsgaard over Ritzau Finans, efter at selskabet tirsdag igen må nedjustere forventningerne. På spørgsmålet om, der er nogen løsninger, der ikke er på bordet, svarer han klart:

- Nej. Vi er åbne over for mulige løsninger, hvor vores størrelse bliver øget, og vi bliver mere konkurrencedygtige, end vi er i dag, siger Jacob Krogsgaard til nyhedsbureauet.

Han vurderer, at omsætningen skal 10 pct. op fra de ventede lige under 2 mia. kr. i indeværende regnskabsår, før Cimber Sterling kan drive en lønsom forretning. Luftfartsdirektøren fremhæver i øvrigt, at kapitaltilsagnet på 300 mio. kr. over de næste tre år fra GEM Global Yield Fund Limited sikrer, at Cimber Sterling får mulighed for at sikre sig rimelige vilkår i de igangværende forhandlinger.

- Det giver den nødvendige forhandlingsro i forhold til det for selskabet optimale scenario, og det må vi så vælge, når vi når dertil. Lige nu har vi dialogen med flere, siger Jacob Krogsgaard.

Kapitaltilførslen fra GEM er betinget af godkendelse på en ekstraordinær generalforsamling. Til gengæld for kapitalen får GEM warrants til at tegne aktier i Cimber Sterling, og det betyder, at investoren har en naturlig interesse i at højne luftfartsselskabets markedsværdi mest muligt, forklarer Jacob Krogsgaard.

Cimber Sterling-aktien falder tirsdag middag med 15,5 pct. på børsen, hvor den handles til kurs 1,74. Det er 17 måneder siden, at aktien blev børsnoteret til kurs 10. Direktøren erkender, at tingene langt fra er gået som planlagt.

- Jeg skal være den første til at beklage den udvikling, som aktien desværre har fået. Jeg tror ikke, at der er nogen i markedet, der havde regnet med den udvikling. Det er et brancheproblem, at der rapporteres dårlige resultater, det er vi ikke alene om. Men til gengæld gør vi nu alt, vi overhovedet kan, for at sikre, at den fulde værdi, Cimber Sterling har på grund af vores markedsposition i Danmark, bliver realiseret, siger Jacob Krogsgaard.

Af hensyn til de ansatte går direktøren målrettet efter at få en afklaring på fremtiden hurtigst muligt.

Først skal aktionærerne dog på den ekstraordinære generalforsamling acceptere kapitaltilførslen, som ifølge Jacob Krogsgaard kan sikre de bedste vilkår for en aftale om luftfartsselskabets fremtid. Generalforsamlingen finder sted onsdag den 8. juni.

Ritzau Finans