Cimber hyrer nyt mandskab

Udvidet samarbejde mellem SAS og Cimber A/S, der er en videreførelse af nogle af Cimber Sterling-stumperne, kaster nu nye arbejdspladser af sig.

Læs mere
Fold sammen

Otte nye piloter - samme antal kabinepersonale. Det er, hvad det lille flyselskab Cimber A/S nu er klar til at gå ud og hyre, efter en udvidet aftale med SAS er faldet på plads.

Oplysningen om at Cimber A/S nu hyrer folk, kommer fra branchesitet Standby.dk. Den mandskabsmæssige oprustning kommer efter, at det er blevet klart, at SAS er parat til at oursource endnu flere ruter - deriblandt Aarhus-København, som det fremgår af Berlingske Business onsdag.

Det er ikke mere et halvt år siden, Cimber A/S måtte afskedige medarbejdere, da en række forventede aftaler med SAS gik i vasken. Men nu går det altså den anden vej, fortæller flyselskabets direktør Jørgen Nielsen.

"Vi er selvsagt glade for den nye aftale og har mod på at komme i gang. Vi må regne med, at vi i hvert fald skal bruge otte piloter og otte besætningsmedlemmer ud over den stab, vi har i dag," siger Jørgen Nielsen ifølge sitet og tilføjer:

"Vi skal også bruge en ATR 72 mere, men det bliver ikke noget problem med de kontakter og forbindelser, vi har."

Cimber A/S har lidt af sit navn og nogle af flyene til fælles med det nu krakkede Cimber Sterling. Cimber A/S blev stiftet af en række af personerne bag det oprindelige flyselskab Cimber, og det opererer udelukkende som partnerselskab for SAS på en række indenrigsflyvninger. Det vil sige, man ikke kan købe billetter af Cimber A/S - det er SAS, der står for den del af forretningen, mens Cimber A/S blot udfører flyvningerne.

Efter SAS-ledelsen fik sin omsiggribende redningsplan i slutningen af 2012, er det blevet klart, at det fællesskandinaviske flyselskab forsøger at trimme udgifterne ved at overlade visse typer flyvninger til partnere som Cimber A/S.

Fidusen for SAS er, at selskabet slipper for at have mange forskellige flytyper i flåden - eksempelvis Cimber A/S' ATR 72-turboprop kortdistancefly - og det giver besparelser på vedligeholdelsen.