Cimber fyrer hver tiende

Der bliver lige nu ringet rundt til Cimber-medarbejdere med en trist besked.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flyselskabet Cimber A/S fyrer lige nu hver tiende af sine medarbejdere. Det drejer sig om piloter og kabinepersonale, hvoraf der er flest af de sidstnævnte, der må forlade virksomheden.

Selskabets ledelse er lige nu ved at ringe rundt til de berørte medarbejdere med den triste besked, og derfor vil direktør Jacob Krogsgaard fra ledelsen ikke  gå mere i detaljer med antallet.

Men han oplyser, at der for en fjerdedel af nedskæringens vedkommende er tale om en helt almindelig nedskalering af virksomhedens flyvende personale efter sommerens forøgede flytrafik.

Men Cimber flyver stadig med fem fly.

Den anden og største del af nedskæringerne på tre ud af fire af de fyrede skyldes, at det nye Cimber blev overtaget med mere kabinepersonale, end der kræves.

"De 75 procent skyldes, at vi har bemandet mere end det kræves i kabinen. Der kræves kun 1 medarbejder per 50 sæder, og Cimber har traditionelt haft halvanden person per 50 sæder. Det går vi nu væk fra og gør dermed lige som alle de andre," forklarer Jacob Krogsgaard.

Forklaringen på at Cimber har mere personale i kabinen er simpelthen, at det var situationen, da den nuværende ledelse overtog flyselskabet efter konkursen af Cimber Sterling.

"Sådan var det, da vi overtog det. Men fremadrettet er vi nødt til at skære virksomheden til," siger Jacob Krogsgaard.

Det nuværende flyselskab med Cimber-navnet blev stiftet den 15. maj i år, efter Cimber Sterling gik konkurs. Selskabet overtog de cirka 30 flyvninger, som det krakkede Cimber Sterling foretog på vegne af SAS.

Se også:
Her er de 20 største konkurser i Danmark

Det drejer sig om daglige flyvninger primært til Nord- og Østeuropa, og aftalen med SAS blev indgået frem til sommertrafikprogrammet 2014.