Cimber er på vingerne igen

Det konkursramte flyselskab Cimber Sterling genoptager lørdag morgen flyvninger i hele Europa på vegne af SAS. Men det betyder ikke, at Cimbers passagerer kommer ud at flyve.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lørdag morgen er Cimber Sterling på vingerne igen. Det ellers konkursramte flyselskab genoptager flyvningen af 30 til 40 ruter på vegne af SAS, oplyser selskabets kuratorer til TV2 News.

- Vi genoptager flyvningen for at kunne sælge et flyselskab i aktiv drift med de nødvendige tilladelser. 100 ansatte er ved at blive kaldt på arbejde i de her timer, fortæller kurator Lisa Bo Larsen fra Kromann og Reumert til TV2 News.

Det er ikke mere end en dag siden, at den ukrainske rigmand bag Cimber Sterling trak stikket og begærede det danske selskab konkurs.

- SAS betaler simpelthen konkursboet for at få Cimber til at flyve ruterne, og så har man gamle Cimber-ansatte på standby til at gå ind og udføre flyvningerne, forklarer aktieanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank til Berlingske Nyhedsbureau.

Men selvom Cimber nu kommer på vingerne, kommer det ikke Cimber-passagerer til gode. Deres konkursramte billetter gælder nemlig stadigvæk ikke, fastslår Jacob Pedersen.

- Cimber genoptager de flyvninger, de tidligere har fløjet for SAS. Det er nogle flyvninger, der ikke står Cimber på - det er altså SAS-billetter, der skal købes, siger han og påpeger, at Cimber på den måde gør SAS en tjeneste.

- Det gør de muligvis for at fastholde et godt samarbejde, for Cimber er faktisk meget vigtig for SAS i forhold til at flyve folk ind i knudepunktet i København. Og så er det selvfølgelig også for at holde nogle af Cimbers flyvetilladelser varme, siger Jacob Pedersen, der spår en ny fremtid for det gamle danske selskab.

- Mit bedste bud er, at der ikke går ret lang tid, før vi kommer til at se Cimber genoptaget i den ene eller den anden form, siger Jacob Pedersen.