Cimber drejer nøglen om og fyrer 130

Flyselskabet Cimber lukker til foråret og må derfor nu fyre alle 130 ansatte. Selskabet drejer nøglen om, fordi SAS har opsagt aftalen om at bruge det lille selskab.

»SAS har ikke ønsket at forlænge vores nuværende aftale om fire CRJ 200 fly fra april næste år, og dermed skrider grundlaget for Cimbers fortsatte eksistens,« siger direktør og medejer Jørgen Nielsen. Foto: Cimber Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SAS har opsagt aftalen med Cimber fra april næste år. Derfor stopper alle aktiviteter i flyselskabet, og de 130 ansatte modtager i dag og i morgen deres opsigelser. Det skriver rejsesitet standby.dk.

»SAS har ikke ønsket at forlænge vores nuværende aftale om fire CRJ 200 fly fra april næste år, og dermed skrider grundlaget for Cimbers fortsatte eksistens. Det er jeg utroligt ked af, men vi har efter nøje overvejelser besluttet at tage den værst mulige konsekvens, nemlig at lukke helt ned fra april,« siger direktør og medejer Jørgen Nielsen til standby. dk

Det nuværende Cimber blev etableret kort efter, at Cimber Sterling gik konkurs i maj 2012. Selskabet har udelukkende fløjet for SAS på en såkaldt ACMI-kontrakt, der omfatter fly, mandskab, vedligeholdelse og forsikring.