Cimber-chef: Det er dybt beklageligt

Flyselskabets adm. dir. forklarer, at timeglasset løb ud inden før det lykkedes at få frisk kapital.

CEO Jan Palmér beklager beslutningen om at sætte Cimbers fly på jorden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Cimber Sterlings administrerende direktør kalder det dybt beklageligt, at flyselskabet torsdag morgen måtte hejse det hvide flag og begære sig selv konkurs.

"Det er dybt beklageligt, at selskabets bestyrelse har måttet tage den tunge beslutning om at begære selskabet konkurs," siger Jan Palmer i en meddelelse og tilføjer:  

"Bestyrelse og direktion har i flere måneder arbejdet intenst på at sikre realiseringen af en turn around i selskabet, men desværre løb timeglasset ud, før vi var helt i mål." 

Jan Palmer håber, at kurator nu kan være med til at holde enkelte fly i luften, så indenrigstrafikken i Danmark ikke bliver slået i knæ. 

"Det er vores forslag til kurator, at vi i første omgang og som minimum opretholder flyvningen med fire fly på de regionalruter, som selskabet flyver for SAS. Samtidig med dette vil vi lægge op til, at vi sammen med kurator undersøger mulighederne for at få flere fly i luften og dermed sikre en større del af værdien i selskabet for en eventuel køber," siger Jan Palmer.  

Bolden er dermed spillet over til kurator Lise Bo Larsen fra Kromann Reumert. Hun ønskede torsdag morgen ikke at kommentere sagen endnu. Hun er dog ikke helt på bar bund - det var ogspå hende, der var kurator, da Sterling blev begæret konkurs i oktober 2008. Det var her, at Cimber satte sig på Stertlings aktier. Lige nu hander det dog om at få overblikket, siger han.  

"Det er forventningen, at der inden for de næste cirka tre døgn vil kunne vendes tilbage med en mere konkret plan for, hvad der fremadrettet skal ske med selskabets aktiviteter. Det er jo desværre sådan, at der i situationer som denne, er rigtigt mange ender, der skal mødes. Derfor skal der arbejdes intenst på alle løsninger de kommende dage," siger Jan Palmer.

 
 Kilde:Bloomberg