Cimber-chef: Alle muligheder er på bordet

Flyselskabet Cimber Sterling har brug for penge og nye samarbejdspartnere for at overleve, erkender direktør Jacob Krogsgaard.

Cimber Sterlings adm. direktør Jacob Krogsgaard er åben for alle muligheder i fremtiden. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Cimber Sterling sendte endnu en gang chokbølger gennem aktiemarkedet med en melding om, at selskabet på ny skal skaffe penge for holde flyene i luften. Adm. direktør Jacob Krogsgaard erkender, at det står så galt til, at markante ændringer skal til for at sikre overlevelsen.

"Markedet har udviklet sig markant dårligere, end vi ventede, da vi noterede selskabet. Priserne er notorisk lave og brændstofpriserne høje. Det betyder, at vi har brug for samarbejdspartnere for at få skalafordele og en større kapacitet," siger han.

I en meddelelse tirsdag offentliggjorde Cimber Sterling en nedjustering af forventningerne som følge af højere brændstofpriser og problemer med kapaciteten. Samtidig meddelte selskabet, at man er i drøftelser med investorer om at skaffe ny kapital."Som det ser ud nu er alle muligheder på bordet. Det er nødvendigt, at vi fremadrettet for adgang til skalafordele. Om det skal ske ved at Cimber Sterling bliver en del af noget større, eller ved at nogen udefra vælger at bruge os som springbræt til at overtage andre, kan jeg endnu ikke sige noget om," siger Jacob Krogsgaard.

Drøftelserne foregår nu med en række industrielle og finansielle potentielle investorer, og direktøren forventer en relativ hurtig afklaring."Vi har ikke intention om at lægge i forhandlinger i årevis. Vi skal finde den rigtige løsning for selskabet inden for en rimelig tidshorisont," siger han og fortsætter:

"Men lige meget hvad, så er jeg sikker på, at Cimber Sterling vil fortsætte som selvstændigt brand i Danmark. Vores brandværdi og genkendelsesgrad er et aktiv, der  simpelthen er for godt til at spilde," siger Jacob Krogsgaard..