Cimber-billetter? Sådan er du stillet

Alle afgange med Cimber Sterling er aflyst fra torsdag morgen. Se her hvordan du er stillet, hvis du har købt billet.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Esben Salling
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Cimber Sterling beklager inderligt, men det ændrer ikke på, at kunder, der har købt billetter hos selskabet, i bedste fald skal have pengene tilbage og finde sig en anden transportmulighed.

I værste fald er pengene tabt.

Fra torsdag morgen klokken 6.30 er Cimber Sterling begæret konkurs, og dermed bliver alle fly holdt på jorden."Konsekvensen er, at alle flyvninger fra det tidspunkt er aflyst. Hvis du derfor skulle have været af sted med Cimber Sterling i dag, vil det desværre derfor være forgæves at tage til lufthavnen. Vi beklager inderlig,"skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Kunder, der har tilkøbt en konkursforsikring er bedst stillet:

"Cimber Sterling er registreret i Rejsegarantifonden. Det betyder, at du vil kunne få billetprisen refunderet, hvis du samtidig med købet af billetten har tilkøbt en konkursforsikring. Du vil blive kontaktet direkte af fonden. Hvis du befinder dig i udlandet og har en konkursforsikring, vil du også kunne blive transporteret hjem gratis," skriver selskabet.

Ansøgningen om refundering af billetterne downloades og indsendes direkte via Rejsegarantifondens hjemmeside, hvor man udfylder en formular og vedhæfter biletterne. Det gælder uanset om, man allerede er af sted eller om man har købt biletter til en fremtidig rejse.

Endnu har Rejsegarantifonden ikke overblik over, hvor mange danskere, der er strandet i udlandet, men Rejsegarantifonden er i fuld gang med at skabe sig et overblik og lover at hjælpe alle danskere hjem.

Rejsende, der befinder sig i udlandet og ikke har tilkøbt konkursforsikring, har tabt deres rejse og må selv sørge for hjemtransport. Kunder, der har købt deres rejse gennem et rejsebureau, kan henvende sig dér. Ifølge Cimber Sterling er det rejsebureauet, der er ansvarlig for at sikre rejsens gennemførelsen eller refundering.

Har du ikke tilkøbt konkursforsikring, men betalt med et internationalt kreditkort, er der også håb for, at pengene ikke er tabt, idet kunden kan gøre indsigelser via banken og dermed forsøge at få sine udgifter dækket. 

"Har du derimod betalt med Dankort eller VisaDankort sidestilles betalingen med kontant betaling – og du ingen muligheder for at gøre indsigelser bortset fra at gøre dit krav gældende i konkursboet," skriver Cimber Sterling.