Cimber-ansatte endnu ikke fyrede

De ansatte i Cimber Sterling er indtil videre suspenderede og skal stå til rådighed for selskabet de næste 14 dage.

Formand for kabine personalet hos Cimber Sterling, Thomas Grønkvist. Fold sammen
Læs mere
Foto: Uffe Weng
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

70 Cimber-ansatte var i dag samlet i Kastrup Lufthavns terminal 1 for at få en smule vished om, hvad der skal ske med deres arbejdspladser.

Såvel piloter som stewardesser, mekanikere og administrativt personale var mødt op, og formanden for Cimber Sterlings kabineansatte Thomas Grønkvist Plouheld beskriver stemningen til personalemødet som trykket, og der var mange spørgsmål fra de fremmødte.

"Det kommer som en overraskelse her på dagen," siger Thomas Grønkvist Plouheld, der oplyser, at kabinepersonalet har fået løn for april, omend den først var på de ansattes konti med én dags forsinkelse.

Der har været spekuleret meget i, om den ukrainske storaktionær og bagmand bag Mansvell, Igor Kolomoyskij, ville lægge Cimber Sterling sammen med det svenske Skyways. Det er som bekendt ikke blevet til noget, men flere af de ansatte kan være på vej til ukrainerens andet selskab.

"Der er flere, der har fået tilbudt job i Skyways, men det var før alt det her," siger Thomas Grønkvist Plouheld.

Indtil videre er de Cimber ansatte ikke blevet afskediget. De skal stadig stå til rådighed for selskabet de næste 14 dage, men det er usikkert, om de kan få betaling for det.

"Vi har fået at vide af kuratoren, at der er nogle, som er interesserede i at overtage de gode dele af Cimber Sterling," siger Thomas Grønkvist Plouheld, der håber på at kunne få nogle svar fra ledelsen om, hvad der er gået galt.