Cimber-aktien i knæ fra åbningen

Cimber-investorerne bomber flyselskabet ned med 15 procent på børsen efter det har måttet foretage en markant nedjustering i halvårsregnskabet.

Foto: Bjarne Lüthcke
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nedjusteringen af forventningen til årets resultat i flyselskabet bliver mødt med mistro på aktiemarkedet. Efter knap en times handel Cimber-aktien sendt til tælling med over 15 procent. dermed har onsdagsnedturen, der begyndte med et mere beskedent fald på tre procent, for alvor taget fart.

Onsdag morgen åbnede flyselskabet, der nu har en ukrainske rigmand som storaktionær, for regnskabsbøgerne i dets forskudte halvårsregnskab, og det viste, at både omsætning og belægning stiger lidt, men det gør underskuddet også.

Underskuddet nærmer sig de 100 millioner kroner for halvåret, og den udvikling forudser selskabet fortsætter, så årets resultat ender i omegnen af minus 200 millioner kroner. Forud for halvårsregnskabet lød forventningen på en underskud på 60 millioner kroner.

Onsdagens kursfald kommer efter en uge, hvor Cimber-aktien er faldet op til onsdagens regnskabsaflevering. Alt i alt er Cimber faldet med 23 procent i ugens løb.
(Opdateres)