Chrome 8 er nu færdig

Google er nu klar med version 8 af sin browser Chrome.

Den ottende version af Google-browseren Chrome er nu færdig. Det fortæller Google i sin egen blog om Chrome. Der skulle være mere end 800 fejlrettelser i den nye version 8.0, som også skulle være mere stabil end forgængeren.

En af de store nyheder er, at der nu er indbygget en aktiv PDF-læser i browseren. Google har haft en PDF-læser i sin browser allerede siden version 6, men det er først i den nye version 8 at den er aktiveret fra starten.

Samtidig har Google pakket PDF-læseren ind i en sandkasse (Sandbox), hvilket skal begrænse risikoen for, at mulige sikkerhedshuller kan bruges til at smugle skadelig kode ind i systemet. I den seneste developer release af Chrome kører Flash også i en sandkasse.

Det skulle være betydelig hurtigere at åbne dokumenter i den integrede PDF-læser end i Adobe Reader plugin-modulet.

Den nye Chrome indeholder også flere eksperimentelle funktioner, herunder Background Webapps, som sørger for at webapplikationer kører videre i baggrunden selvom alle browservinduer lukkes. Funktionen Instant minder om Google Instant og forsøger at gætte sig til den ønskede webside allerede inden adressen er skrevet færdigt.

Èn ud af ti internet-brugere anvender nu Chrome og browseren har både taget markedsandele fra Internet Explorer og Firefox. Hvis tendensen fortsætter kan Chrome allerede til næste år overhale Firefox.