Christian Stadil poster penge i dansk tech-iværksætter

Hummel-ejer Christian Stadil har sammen med kendt investor postet millioner i iværksætterfirma, som vil sikre detailvirkomheder reel værdi i digital markedsføring.

Christian Stadil (til venstre) har investeret i den digitale virksomhed Woomio, der skal hjælpe virksomheder med at skelne mellem gode og dårlige bloggere. Her er han fotograferet sammen med den ene af stifterne, Zeth Edwardsen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Digitaliseringen har givet meningsdannere som stylister, modebloggere og social media-fænomener hidtil uset magt i forhold til forbrugernes adfærd.

Ved at poste et enkelt billede promoverer trendsettere et produkt over for hundrede, tusinde eller nogle gange millioner af følgere, og det er selvsagt guld værd for virksomhederne, som betaler millioner for at få de mest populære personligheder til at »tale« om netop deres brand.

Men hvilken konkret værdi skaber bloggere for virksomheder?

Det mener en ny, dansk virksomhed med navnet Woomio at kunne svare på, og stifterne Zeth Edwardsen og Torsten Bjørn Petersen har fået økonomisk opbakning fra nogle af de rigtigt tunge drenge i investormiljøet, nemlig Christian Stadil, som blandt andet ejer Hummel, og Klaus Nyengaard, som er kendt som manden, der rullede Just-Eat ud globalt.

»Noget af det, som Klaus og jeg faldt for, var, at der allerede er en stor spiller, Rewardstyle, på markedet, som har gjort det her til en rigtig god forretning. Dem, der for alvor tjener penge, er second movers eller third movers, som optimerer det eksisterende, når de første børnesygdomme er taget,« siger Christian Stadil og tilføjer, at Woomio ikke blot er en copy paste-udgave af Rewardstyle.

»Det er en bedre platform specielt i forhold til, hvad vi som brands og butikker kan lære om vores kunder,« siger han.

Formået med Woomio er at gøre relationen mellem brands og bloggere gennemsigtig ved at måle og synliggøre brugeradfærden på blogs og i webshops. Platformen er baseret på ideen om, at virksomheder kun skal betale et cut af den omsætning, som bloggere reelt genererer.

Markant stigning på området

USA er længere fremme end Europa på området, og dér er affiliate marketing, hvor en virksomhed kun betaler for leverede resultater, steget markant de seneste år. Ifølge analyseinstituttet Forrester Research brugte amerikanske virksomheder i 2009 1,9 milliarder dollar på den type marketing, mens tallet i 2016 forventes at være 4,5 milliarder dollar.

Beløbet til bloggere udgør dog endnu kun en mindre del, men det er netop den forventede vækst på det område, som Christian Stadil forventer, at Woomio kan vokse med.

»Markedet for bloggere er lige begyndt, og jeg har meget stor tiltro til, at vi kan vokse i takt med det,« siger han.

Iværksætter og medstifter af Woomio, Zeth Edwardsen, har brugt to år på at finde den rigtige formel på en forretningsmodel, og han er glad for, at Klaus Nyengaard og Christian Stadil ikke kun kommer med penge, men også giver sig tid til at stille de spørgsmål, som en iværksættervirksomhed har brug for.

»Du kan ikke gøre det selv, så det var vigtigt, at vi fandt nogle investorer, som ville komme med mere end bare penge,« siger Zeth Edwardsen.

Stifteren mener, at affiliate-branchen har »sovet i 20 år«, men med den nye platform vil gøre datamaterialet mere forståeligt og tilgængeligt for detailhandlere.

»PR, marketing og e-commerce arbejder alle sammen med bloggere på forskellige måder. I bund og grund ved man ikke, om det har en reel effekt, om man bruger den ene blogger eller den anden,« siger Zeth Edwardsen.

I første omgang vil Woomio have bloggere med om bord med det argument, at bloggerne med mere gennemsigtighed bliver mere uafhængige af brands. Dernæst skal virksomhederne med, men der er noget benarbejde at gøre, inden det for alvor slår igennem.

Halvdelen virker

I hvert fald har Christian Stadil ikke fået overbevist sin egen virksomhed Hummel om, at Woomio er svaret på dens udfordringer. Alligevel er han ikke i tvivl om, at Woomio har potentiale til at hamle op med amerikanske Rewardstyle.

»Marketing i dag er stadig sådan, at jeg ved, at halvdelen af det virker, men jeg ved ikke hvilken halvdel. Vi leder stadig efter platformen, som bliver målbar værdi, og her har vi altså noget, som kan måle den værdi,« siger Christian Stadil.

Stifterne af Woomio ejer aktiemajoriteten i Woomio, mens resten er fordelt mellem Stadil, Nyengaard og en tredje medinvestor, Hans Ole Klingenberg.

TV:Stadil og iværksætter satser på digital overskuelighed