Christian Stadil forlader Hummel-direktionen

2007 bød på et rekordresultat for sportstøjsvirksomheden Hummel, der nu begynder at kunne høste frugterne af en årrække med omfattende investeringer. Samtidig forlader kreativ direktør og medejer Christian Stadil direktionen til fordel for formandsposten.

Hummel har haft et rekordår i 2007. Her ses kommende bestyrelsesformand Christian Stadil blandt Hummels kollektion til Livgarden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske sportstøjfirma Hummel kunne i 2007 høste frugterne af mange års investeringer og glæde sig over, at det for alvor er lykkedes at vende minus til plus.

Virksomheden, der både sælger regulært sportstøj samt modetøj, sko og børnetøj, kunne i 2006 med et resultat på 1,5 million kroner for første gang i en lang årrække glæde sig over sorte tal på bundlinjen. Og den tendens slår firmaet nu fast med et resultat på 7,9 millioner kroner i 2007 - og forventninger om et endnu bedre 2008.

Fremtiden byder dog på en stor forandring for den Århus-baserede virksomhed, da kreativ direktør og medejer Christian Stadil, der siden 1999 i høj grad har tegnet virksomheden udadtil og været en drivende faktor i Hummels succes, forlader direktionen.

Ikke holde fingrene fra Hummel
I stedet rykker 36-årige Stadil ind på formandsposten i bestyrelsen, hvor hans far Thor Stadil hidtil har siddet. Ifølge Christian Stadil er rokaden dog hverken dramatisk eller overraskende, men blot et tegn på at virksomheden kører sundt og fornuftigt, og at han derfor kan koncentrere sig om virksomhedens mere overordnede strategi fra bestyrelsesstolen.

”Det er mere en formalisering af, hvad der allerede har fundet sted. Direktionsholdet som kommer til at bestå af Søren Schriver, vores eksisterende direktør, der har været her i mange år, ligesom Jens Binek, vores eksisterende CFO, og Simon Sjölin, vores nye salgschef, der træder ind i direktionen, er så stærkt i dag, og forretningen går så godt, at den her beslutning har føltes helt rigtig. Men jeg vil stadig have meget med Hummel at gøre, for det er så spændende en virksomhed, at jeg ikke rigtigt kan holde fingrene fra det,” siger Christian Stadil.

Han understreger, at han jævnligt kommer til at have sin gang i Hummel-hovedkvarteret, og at Thor Stadil ikke forlader virksomheden for stedse men blot skifter formandsstolen ud med en plads som menigt bestyrelsesmedlem, hvorfra han skal sparre med sønnen og den øvrige bestyrelse.

2008 endnu bedre
Hummel, der oprindeligt var et tyske mærke, men sidenhen blev solgt til danske hænder, blev i 1999 købt af holdingselskabet Thornico, som er ejet af Christian Stadil og hans far Thor Stadil.

I 2007 endte bruttofortjenesten på 55 millioner kroner mod 49,5 millioner i 2006, og egenkapitalen er nu oppe på 64,5 millioner kroner. Ledelsen bemærker da også i regnskabet, at den gode soliditet giver plads til at udnytte markedets muligheder, men i modsætning til de seneste tre års massive investeringer i blandt andet en ny skokollektion, børnetøj og et toptunet produktionsanlæg, satser man i den kommende tid mere på organisk vækst.

”Vi skal i realiteten ikke kaste os over mere nyt. Nu skal vi blive bedre til det, vi laver, for virksomheden kører godt. Vi kan selvfølgelig blive endnu bedre, og det bliver vi blandt andet ved at gøre koncepterne endnu skarpere og ved fortsat at lancere nye produkter og kollektioner,” siger Christian Stadil og påpeger, at man hos Hummel venter, at 2008 bliver et endnu bedre år end det forgangne.