Christian Clausens energiniveau er i top

60-årige Christian Clausen stopper i år som topchef i Nordea, men han går ikke på pension. Han vil gerne have rådgivningsopgaver og bestyrelsesposter og er klar til at arbejde, indtil han er 70 år, siger han.

Nordeas afgående topchef, Christian Clausen, er klar til at møde udfordringerne i sit kommende arbejdsliv, der kan indeholde hvadsomhelt, bare ikke jobbet som administrerende direktør. Foto: Linda Kastrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 60-årige Christian Clausen kunne nemt læne sig tilbage og leve godt af sin pensionsopsparing på svimlende 115 mio. kr., men den kompetente og erfarne bankmand vil gerne fortsætte sin aktive karriere andetsteds.

»Jeg er bestemt ikke på vej på pension. Mit energiniveau er fuldstændig i top. Jeg hørte også nogle medarbejdere sige til mig i dag; med den fart, du har på, kan du da ikke sidde stille. Og det nok rigtigt, at jeg skal have noget at rive i,« siger Christian Clausen.

Han stopper som topchef i Nordea pr. 1. november i år, hvorefter han skal fungere som konsulent i godt et års tid.

»Det bliver ikke et arbejde på den måde. Det bliver at stå til rådighed for ledelsen og bestyrelsen i de opgaver, som de måtte beslutte. Det kunne bl.a. være noget af det internationale, som jeg har relationer til både på europæisk, men også på globalt plan til regulatorer, politikere, banker, central­banker osv. For det er også en stor bank at være i kommunikation med dem, der regulerer, og dem, der overvåger,« siger Christian Clausen.

 

Første post i hus

Hans første bestyrelsespost er allerede på plads. Således har Nordeas bestyrelses­formand, den finske rigmand Björn Wahlroos, bedt Christian Clausen om at træde ind i bestyrelsen i den finske finansgigant Sampo Group, der ejer godt 21 pct. af aktierne i Nordea og hele Nordens største forsikrings­selskab, If Forsikring. Björn Wahlroos er medejer og formand i Sampo.

»Sampo er en fantastisk virksomhed, som har et spændende og ret bredt aktivitets­område. Det er Finlands største børs­virksomhed. Jeg er meget beæret over, at bestyrelsesformanden har spurgt, om jeg vil være med i Sampo, som jo er kendt internationalt for sine fantastiske resultater,« siger Christian Clausen.

Åben for det meste

Christian Clausen har været topchef i Nordea siden 2007, og det er 31 år siden, at han første gang blev gjort til vicedirektør. Han ønsker nu at lave noget andet end at være adm. direktør, men er ellers åben for det meste.

»Jeg vil gerne lave noget andet end at være operativ chef – rådgive, måske bestyrelser, måske lave noget internationalt arbejde. Så jeg har ikke tænkt mig at holde op, tvært­imod, jeg regner med at få et stort aktivitetsniveau, og jeg er heller ikke bange for at lave et stort stykke arbejde i perioder. Men det operative ville jeg gerne slippe efter alle de år,« siger Christian Clausen.

En kilde med stort kendskab til Christian Clausen og den finansielle verden vurderer, at Christian Clausen med sin store erfaring vil blive en yderst efterspurgt mand i diverse bestyrelser – også i store internationale virksomheder.

Foreløbig skal Christian Clausen dog gøre sit arbejde færdig i Nordea frem til november, og så vil han i øvrigt i løbet af året skifte sin nuværende bopæl i Stockholm ud med en dansk bopæl, fortæller han.