Chr. Hansen skruer op for ambitionerne

Ingredienskoncernen Chr. Hansen Holding har efter to og et halvt år med strategiplanen Nature's No. 1 fuldt ud levet op til sine forventninger, og nu skruer ledelsen op for vækstambitionerne.

Chr. Hansens topchef Cees de Jong, som har stået i spidsen for firmaet i nu snart halvandet år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Ingredienskoncernen Chr. Hansen Holding har i dag godt nyt med til nuværende og potentielle investorer, når koncernen holder kapitalmarkedsdag.

I efteråret 2013 lancerede Chr. Hansen en vækstplan for perioden frem til 2019/20, hvor ambitionen blandt andet var en årlig organisk vækst på 7-10 pct. Ledelsen har nu gjort status og justeret lidt op for vækstambitionen, så man nu styrer efter en årlig organisk vækst på 8-10 pct. plus en bedre indtjeningsmarginal.

»Jeg er meget tilfreds med de fremskridt og resultater, vi har opnået indtil videre. Gennemgangen af strategien har på alle væsentlige områder bekræftet vores ambitioner med hensyn til Nature's No. 1, og vi gennemfører blot nogle mindre, men vigtige, justeringer af strategien, som skal hjælpe os med at opnå fortsat attraktiv vækst og solid rentabilitet,« skriver adm. direktør Cees de Jong i en strategiopdatering op til kapitalmarkedsdagen.

Siden lanceringen  af strategiplanen Nature's No. 1 har Chr. Hansens resultater fuldt ud opfyldt den
oprindelige ambition. Den gennemsnitlige årlige organiske omsætningsvækst har været omkring 9 pct.
siden 2012/13, og driftsmargin for 2015/16 bliver over 27,1 pct.

Chr. Hansen, der i sidste regnskabsår omsatte for 6,4 milliarder kr.  udvikler naturlige ingredienser, såsom kulturer, enzymer, probiotika og naturlige farver, til fødevare- og kosttilskudsbranchen, den farmaceutiske industri og landbrugssektoren.