Chr. Hansen: Overraskende kursfald efter tillidserklæring

Forud for tirsdagens kapitalmarkedsdag i Chr. Hansen valgte ingredienskoncernen i en strategiopdatering at oppræcisere forventningerne til den langsigtede organiske vækst. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Forud for tirsdagens kapitalmarkedsdag i Chr. Hansen valgte ingredienskoncernen i en strategiopdatering at oppræcisere forventningerne til den langsigtede organiske vækst.

Alligevel falder aktien efter tre kvarters handel med mere end 2 pct., og det kommer bag på Michael Friis Jørgensen, der er aktieanalytiker i Alm. Brand Markets.

- Det overrasker mig meget. Jeg troede, at det ville stabilisere aktien lidt, for jeg synes, at det indikerer høje forventninger til aktien i fremtiden fra ledelsens side. Hvor meget der kommer fra opkøb og nye opkøbsstrategier kan man altid diskutere, siger Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans og fortsætter:

- Jeg tror, at en del af opjusteringen skyldes, at Chr. Hansen sætter fart på sin opkøbsstrategi for at få mere gang i de nye forretningsområder, der satses på. Og derfor er det jo på en lidt gratis baggrund, at forventningerne opjusteres. Men det må vi høre mere om på kapitalmarkedsdagen, siger aktieanalytikeren.

Selvom Chr. Hansen i sidste uge offentliggjorde pæne tal for det forskudte regnskabsårs andet kvartal, der bød på høje vækstrater og en opjustering af forventningerne til indeværende regnskabsårs organiske omsætningsvækst, har aktien set rødt i tre ud af de sidste fire handelsdage.

- Aktien har været presset siden regnskabet, og det kunne denne melding ikke sætte en stopper for. Det er også vigtigt at fastslå, at meldingen ikke rykker nogle estimater, da markedet allerede har høje forventninger til Chr. Hansen. Men at aktien ligefrem skal falde på, at ledelsen bekræfter det her positive syn er overraskende, siger Michael Friis Jørgensen.

- Markedet er ikke i tvivl om vækstperspektiverne og stabiliteten i Chr. Hansen over de næste mange år. Men markedet diskuterer nu, hvad det skal koste. Altså om aktien er for dyr, slutter aktieanalytikeren.

Målt på estimeret indtjening har Chr. Hansen en P/E-værdi (Price/Earning, red.) på 39,57, viser data fra Bloomberg.