Chr. Hansen leverede varen

Den danske producent af fødevareingredienser Chr. Hansen Holding kom stærkt gennem i 2015/16, og selskabet forventer at levere et endnu bedre næste år. Et spot on-regnskab siger investeringsøkonom.

Chr. Hansens øverste topchef, Cees de Jong. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Virksomheden Chr. Hansen, der udvikler og sælger ingredienser til fødevarebranchen og den farmaceutiske industri, omsatte i 2015/16 for 949 mio. euro mod 859 mio. i 2014/15. Det svarer til en organisk vækst på 12 pct. Det fremgår af selskabets årsregnskab.

»2015/16 blev et godt år for Chr. Hansen. Vi fik gennem vores strategiske review genbekræftet de kort- og langsigtede vækstmuligheder, og vores finansielle resultater var særdeles gode. Organisk vækst blev 12 pct., og EBIT-margin før særlige poster blev 28,2 pct. mod 27,1 pct. sidste år. Endelig udgjorde de frie pengestrømme før særlige poster og opkøb 175 mio. euro, en forbedring på 16 pct. på trods af vores løbende investeringer i fremtidig vækst. Jeg kan derfor kun være tilfreds med vores resultater i 2015/16,« siger adm. direktør Cees de Jong i en pressemeddelelse.

Årets resultat blev 184 mio. euro mod 163 mio. euro i 2014/15. Driftsresultatet EBIT før særlige poster var 268 mio. euro mod 233 mio. euro i 2014/15.

»Det er et resultat med pil op. Det er til den positive side. Det hele rammer spot on, som selskabet det forventede. Jeg tænker, at det som investorerne kigger på, er, at to af deres divisioner leverer, men at den tredje ikke vækster helt så kraftigt længere. Der er ikke noget, der gør, at investorerne skal være nervøse,« siger Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet.

Og selskabet selv skriver, at de forventer, at næste bliver endnu bedre:

»Vi forventer, at 2016/17 bliver endnu et godt år for Chr. Hansen. Vi forventer en organisk omsætningsvækst på 8-10 pct. og en EBIT-margin før særlige poster på lidt over de 28,2 pct., som vi opnåede i 2015/16,« siger Cees de Jong.

På aktiemarkedet har virksomheden været presset, og aktiekursen er over det seneste halve år faldet med omkring 5 procent.

Chr. Hansen har hovedsæde i Hørsholm nord for København. Administrerende direktør er hollænderen Cees De Jong, der har været topchef siden april 2013.

Virksomheden har mere end 2500 medarbejdere fordelt på 30 lande. Hovedproduktionen foregår i Danmark, Frankrig, Tyskland og USA.

Chr. Hansen er en verdensomspændende virksomhed, der blev grundlagt i 1874 af apoteker, fabrikant og godsejer Christian D.A. Hansen.