Chr. Hansen kigger på opkøbsmuligheder for farveafdelingen

Chr. Hansens farveenhed kan blive større, for selskabet ser nemlig på mulighederne for opkøb, lyder det fra divisionens chef, Jørgen M. Erichsen.

Ingrediensvirksomheden Chr. Hansens farveenhed kan blive større, for selskabet ser nemlig på mulighederne for opkøb, lyder det fra divisionens chef, Jørgen M. Erichsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

»I dag har vi ikke den markedsandel, som vi gerne vil have, og vi ser det som en mulighed fremadrettet,« siger vicedirektør Jørgen M. Erichsen på selskabets kapitalmarkedsdag tirsdag.

Det er inden for forretningssegmentet coloring foodstuff, at der i særdeleshed bliver set på opkøbsmuligheder.

Coloring foodstuff er en metode, hvor man i stedet for at ekstrahere en farve laver en juice, som et produkt så kan optage farve fra. Området er vokset over de senere år, men Chr. Hansen ønsker yderligere vækst på området.

Vil købe adgang til teknologi

»Vi ser coloring foodstuff som en del af natural colors-markedet, hvor vi har mulighed for en øget deltagelse, og hvor vi ser mulighed - ikke bare for egen innovation og udvikling - men hvor vi også ser mulighed for at kigge på potentielle opkøbsmuligheder, og der er vi i gang med at se på, om der er muligheder, hvor vi kan tilegne os teknologi og adgang til råvarer,« siger han.

Jørgen M. Erichsen uddyber over for Ritzau Finans, at han dog ikke ser opkøb som afgørende for divisionen, men at selskabet ser på mulighederne. Han fastslår videre, at der ikke er nogen specifikke opkøbsplaner i den nærmeste fremtid - i hvert fald ikke nogen, han kan tale om på nuværende tidspunkt.

Generelt har farveafdelingen haltet efter på bundlinjen i forhold til de øvrige divisioner, men på kapitalmarkedsdagen var der tiltro til, at divisionen er på vej frem. Ikke mindst fordi flere store amerikanske selskaber har meldt ud, at de vil konvertere til naturlige farvestoffer frem for syntetiske.