Chr. Hansen: Kæmpe-studie bekræfter produkts gavnlige effekt

Chancen for at få forbedret fordøjelsessystemet bliver forbedret betydeligt for personer med lav afføringsfrekvens og ubehag i maven, hvis de tager Chr. Hansen-produktet BB-12.

Chancen for at få forbedret fordøjelsessystemet bliver forbedret betydeligt for personer med lav afføringsfrekvens og ubehag i maven, hvis de tager Chr. Hansen-produktet BB-12. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det viser et omfattende studie, publiceret i det videnskabelige tidsskrift British Journal of Nutrition, skriver bioscience-virksomheden i en pressemeddelelse.

Forbedringerne i fordøjelsessystemet kan vare i op imod fire uger, viser undersøgelsen. Studiet er blevet foretaget blandt 1200 franske, tyske og britiske testpersoner i alderen 18 til 70 år og er det hidtil mest omfangsrige inden for området, skriver ingrediens-selskabet.

- Endnu engang er det blevet bekræftet, at BB-12's probiotiske stamme kan medføre signifikante fordele for maven på mennesker, der lider af problemer med fordøjelsen, siger Mikkel Jungersen, der er videnskabelig rådgiver for Chr. Hansen, i pressemeddelelsen.

BB-12 er blevet anvendt som ingrediens i fødevare og kosttilskud siden 1985. Over de seneste 30 år har flere end 170 studier vist, at produktets gavnlige virkninger på immunforsvaret og fordøjelsessystemet.